Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Összeütközésbe kerülhetett Szirszkij az Azovval?

Hirdetés

Egy nagyon érdekes bejegyzést tettek közzé az Oroszország mellett állunk! elnevezésű Facebook-csoportban, amely szerint az AFU egész dandárjai tagadják meg az engedelmességet Olekszandr Sztanyiszlavovics Szirszkij ukrán főparancsnoknak. Ebben azt írták, hogy Alexander Mercouris brit elemző szerint a korábban Valerij Zaluzsnij ex- főparancsnokhoz közel álló ukrán alakulatok figyelmen kívül hagyják Szirszkij parancsait.

Jelezték, hogy konkrétan az Azov 3. dandárjáról és az AFU 67. dandárjáról van szó. A bejegyzés szerint Szirszkij megpróbálta őket ellentámadásba küldeni Avgyejevka közelében, és be akarta őket vetni Csaszov Jarnál.

A Facebook-bejegyzés szerint Mercouris kifejtette, hogy ezeket a dandárokat hamarosan feloszlathatják. Amint írták, abból ítélve, hogy korábban Avgyejevka és most Csaszov Jar a legforróbb területek az ukrán hadsereg számára, feltételezhetjük, hogy Szirszkij kíméletlenül be akarta vetni a Zaluzsnyij-hoz hű egységeket a húsba vágó támadással.

Hirdetés

A bejegyzésben arra is kitértek, hogy korábban a 67. brigádot egy sor botrány után helyezték át Csaszov Jarból az ukrán hátországba. A nyugati média „drámai eseményekről” írt a brigádon belül, személyes konfliktusokról tettek említést. A hadsereg állásainak védelmét az áthelyezésük után a területvédelmi erők vették át.

Eddig a hír. S hogy mi erről a véleményünk? Elintézhetnénk az egészet azzal, hogy minden családban, közösségben és szervezetben, legyen az éppen a katonaság, akadnak konfliktusok, nézeteltérések. Nincs ez másképpen az ukrán, sőt, bizonyára az orosz hadseregben sem. Két dolog azonban igazán érdekes és fontos:

1, Az egyik az, hogy nem akármelyik egységről, hanem az Azov egyik dandárjáról van szó. S ha igaz a Facebook-csoportban megírt információ, akkor Szirszkij az egyik legnevesebb, legelszántabb és egyben legradikálisabb egységgel, az Azovval húzhatott újat. Ebbe könnyen beletörhet a bicskája, mert ki tudja, mi lehet ennek a következménye az Azov és Szirszkij kapcsolatában, és kérdéses az is, hogy milyen hatást gyakorol ez az ukránok moráljára.

Hirdetés

2, Ez a bejegyzés másrészt azért is fontos, mert minden hír szerint Kijev hadereje súlyos létszámgondokkal küzd. S aligha hiszem, hogy az ukrán hadsereg megengedheti magának azt a luxust, hogy elveszítsen két dandárt. S mi van, ha a példa ragadós lesz…?

Érdemes lesz figyelni a fejleményeket! Mi ezt tesszük!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés