Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Tetemes összeget utalt egy monacói bankszámlára a fővárosi számlagyár kulcsfigurája

Hirdetés

Egy monacói bankszámlára jelentős összeget utalt a Lánchíd-beruházás időszakában a fővárosi számlagyár kulcsfigurája, Vig Mór – tudta meg a praxisától eltiltott ügyvéd köreiből a Magyar Nemzet. Az utalás oka egyelőre nem ismert, de az a korábban megjelent információkból már kirajzolódott, hogy az exügyvéd közvetítésével juthatott el a hídfelújításból “kiszedett” másfél milliárd forint a Karácsony Gergely fémjelezte Városházára.

Több tízezer eurót utalt egy monacói bankszámlára a Városházáig érő fővárosi számlagyárügy kulcsszereplője, Vig Mór – értesült a Magyar Nemzet. Az exügyvéd köreiből származó forrásunk szerint ez az átutalás ráadásul abban az időszakban történt, amikor Vighez, illetve cégéhez egyéb gyanút keltő utalások érkeztek a túlárazott Lánchíd-felújítása idején.

Ez is érdekelheti:  Fővárosi számlagyár: több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják a felelősöket

Emlékezetes, amikor Karácsony Gergely főpolármesterré választásával 2019 őszén a baloldal átvette a hatalmat Budapesten, megfúrták a Tarlós Istvánék által a Lánchíd felújítására kedvező feltételekkel kötött tendert és új közbeszerzési eljárást írtak ki.

Hirdetés

A tenderen az előző városvezetés alatt is befutó A-Híd Zrt. lett a győztes, csakhogy furcsa módon ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyertek, mint amennyiért a Tarlós-érában végezték volna el a munkát.
Ráadásul majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a Tarlós idején zajló tenderhez képest a vállalkozónak járó előleget, a céget terhelő kötbért viszont megfelezték.

Korrupció gyanúja a beruházás milliárdos megdrágítása mögött

A drágulást már akkor is többen felrótták az új vezetésnek, de magyarázatot senki nem adott. A jólértesült háttéremberek persze tudhatták, mi történt. Közéjük sorolható a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon régi bizalmasa is, aki egy lapunk által megismert hangfelvétel-leirat szerint arról beszélt, hogy azért került ötmilliárd forinttal többe Karácsonyék idején a Lánchíd felújítása, mert abból pénzeket osztottak vissza a baloldalnak.

Hirdetés

Fővárosi számlagyár

Részletekről Bajnai régi „harcostársa“ nem beszélt, ám azóta a sajtóban megjelent információkból tudhatjuk, hogy az ügy kulcsfigurája egy praxisától eltiltott ügyvéd, Vig Mór, akit a NAV tavaly novemberben vett őrizetbe, miután a férfi belebukott egy sok száz milliós számlagyárba.

Az adóhatóság az ügyben több helyszínen tartott házkutatást és foglalt le bizonyítékokat, köztük rengeteg készpénzt. Az eljárás keretében kiszálltak többek között egy bizonyos Hegedüs Dániel ügyvédhez, illetve a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-hez is.

Hirdetés

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

NIF

Hirdetés

Hirdetés