Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Megtorlás: Nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekkel indítottak támadást az orosz erők

Hirdetés

Az orosz erők nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel mértek csapást ukrán célpontokra – erősítette meg a védelmi minisztérium szerdai tájékoztatóján.

Ukrán tisztviselők korábban arról számoltak be, hogy Oroszország az éjszaka folyamán az ország energetikai infrastruktúrájában okozott károkat.

Az orosz fél azt mondta, hogy a célpontok egy része nem az ukrán energiaszektort célozta, hanem katonai üzemeket. A csapásban drónok és többféle rakétatípus, köztük a levegőből indítható hiperszonikus Kinzhal-fegyverek vettek részt – áll a közleményben, hozzátéve, hogy a lövedékek sikeresen eltalálták az összes célpontot.

Hirdetés

Az orosz hadsereg a légitámadást megtorlásnak minősítette “a kijevi rezsimnek az orosz energetikai létesítményekben történt károkozási kísérleteiért”. A támadások “jelentősen csökkentették Ukrajna képességét arra, hogy katonai termékeket állítson elő, valamint nyugati fegyvereket és katonai járműveket szállítson a frontvonalra” – közölte a minisztérium.

Ukrajna januárban nagy hatótávolságú kamikaze drónokkal eszkalálta a mélyen Oroszországon belüli támadásokat. Kijevben magas rangú katonai tisztségviselők azt állították, hogy “nincs más választásuk”, mint hogy megpróbálják megsemmisíteni az olajfinomítókat és más ipari létesítményeket, mivel a fronton lévő ukrán erők egyre inkább visszaszorulnak. Ez nyilvánvalóan arra késztette Moszkvát, hogy ukrán erőműveket is felvegyen a célpontok listájára.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a legutóbbi orosz csapásokban több mint 50 rakéta és 20 drón vett részt, amelyek infrastrukturális célpontokat céloztak. Az ukrán hadsereg azt állította, hogy az eszközök nagy részét elfogta, de a DTEK (egy nagy magán energetikai vállalat) közölte, hogy több hőerőműve is megsérült a támadások során.

Hirdetés

NIF

Hirdetés