Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Na, csak elveszi végül az oroszok pénzét az EU

Hirdetés

Minden jel szerint közelebb került az Európai Unió ahhoz, hogy a befagyasztott orosz vagyont átutalják Ukrajnának, legalábbis Ursula von der Leyen legújabb X-bejegyzése erre enged következtetni – írta szerdán a Mandiner.

A Bizottság elnöke posztja szó szerint a következő: „Üdvözlöm a mai politikai megállapodást arról a javaslatunkról, hogy az orosz vagyonból származó bevételeket Ukrajnára fordítsuk. Nem is mehetne ez a pénz jobb helyre, mint Ukrajnába, ezzel egész Európát biztonságosabb hellyé tehetjük.

A poszt háttere, hogy az Európai Unió tagállamainak állandó képviselői elvi megállapodásra jutottak a befagyasztott orosz vagyonból származó bevételek felhasználásáról.

Hirdetés

Amint arról a belga elnökség a közösségi oldalán beszámolt, „az uniós nagykövetek elvi megállapodást kötöttek az Oroszország immobilizált vagyonából származó rendkívüli bevételekkel kapcsolatos intézkedésekről. A pénz az orosz agresszióval összefüggésben Ukrajna helyreállításának és katonai védelmének támogatását szolgálja majd”.

Arra nem tért ki a közlemény, hogy hányan szavaztak igennel, ki tartózkodott vagy ment ki kávézni, de mindegy is, mert az Európai Unió egy modern család, melynek tagjai nem mindig nevetnek együtt, nyögni viszont kórusban fognak azon a gangbang partin, ami ebből kikerekedhet.

Számtalanszor leírtuk már ugyanis, hogy nem csak szerintünk, hanem például az Európai Központi Bank (EKB) szerint is „egy ilyen drasztikus döntés precedenst teremtene, és arra késztetne más államokat, hogy ne nyugati devizákban tartsák a tartalékaikat”.

Hirdetés

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) ugyancsak arra figyelmeztetett, hogy a befagyasztott orosz vagyon lefoglalására vonatkozó nyugati tervek veszélyt jelenthetnek a globális monetáris rendszerre, és beláthatatlan kockázatokkal járhatnak.

Na, de most komolyan: kik dolgoznak az EKB-nál, meg az IMF-nél? Közgazdászok. Azok legfeljebb a pénzhez értenek! Jó, mondjuk ez is egy pénzügyi kérdés, de nem innen kell megközelíteni ezt a dolgot. Hanem onnan, hogy az európai értékek…

Nem, inkább hagyjuk az értékeket, mert ha az afrikai és ázsiai pénzemberek, szolid diktatúrák és a hibridrezsimek elkezdik kivonni a pénzüket az európai bankokból, akkor erről az embereknek valami más fog az eszükbe jutni. Az, ami úgy hiányzik majd a bukszájukból, mint a kamatjóváírás az orosz betétesek számláiról.

Hirdetés

Szóval, ja. Maradjunk annyiban, hogy „ezzel egész Európát biztonságosabb hellyé tehetjük.” Ez teljesen jó. Ursala is megmondta, ő meg mindig tudja, hogy mit beszél. Okos politikus. Davosban például azt fejtegette, hogy a mesterséges intelligenciáé a jövő, és az EU-nak élen kell járnia a kutatás-fejlesztésben és az új technológia implementálásában, ezért gyorsan el is fogadtak egy jogszabályt, ami korlátozza a kutatás-fejlesztést és az új technológia implementálását.

Géniusz, mondom, mint ott mindenki Brüsszelben.

De a viccet félretéve, ebben a posztjában tényleg van logika. Vizsgáljuk meg például a migráció aspektusából: miért jönnek ide a gazdasági bevándorlók? A pénzért. Ha mármost az EU ellopja az oroszok pénzét, és ezzel okoz egy hatalmas bankválságot magának, akkor itt ugye szegénység lesz, ha pedig az lesz, akkor nem jönnek a migránsok, és egy csapásra megszűnik minden biztonsági kockázat, ami a tömeges migráció velejárója volt eddig.

Hirdetés

A gyors hajtásból is kevesebb lesz, ha az emberek nem tudják megfizetni az üzemanyagot, és így tovább. Viszont nem lehetne mégis valahogy másként biztonságosabbá tenni Európát? Tudom is én… Béketárgyalások?

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés

Hirdetés