Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Több luxusautót vásároltak az ukránok idén, mint 2023-ban

Hirdetés

A háborúra való tekintettel meglepő adat lehet, hogy a 2024 eleje óta eltelt három hónapban több prémium kategóriás autót vásároltak Ukrajnában, mint a tavalyi év azonos időszakában – mindez az ukrán autós szövetség (UkrAvtoprom) adataiból derült ki, a hírről itthon az Index.hu számolt be.

E szerint több mint 2800 új autó talált új gazdára idén, ami 2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Mindemellett az összes eladott autón belül 25-ről 17 százalékra csökkent a prémiumautók aránya.

Mint az Index.hu a cikkében megírta: a prémium kocsik zömét (51 százalékát) a Kijevi, a Dnyipropetrovszki és az Odesszai területeken adták el. Hihetetlennek tűnik egy háborút viselő, folyamatosan a csőd szélén táncoló, nyugati segélyekkel és hitelekkel életben tartott országban BMW-ből 736, Lexusból 491, Audiból pedig 421 jármű talált új gazdára, ezek voltak a legnépszerűbb márkák.

Hirdetés

Nézem, látom, de nem értem! Pontosabban, ha Ukrajna egy normális ország lenne, akkor nem szabad lenne értenem. Egy olyan országban ugyanis, amelyet háború sújt, ahol az orosz csapások megtépázták a gazdaságot, ahol a gazdák nem tudnak nyugodtan termelni, ahol a polgári légi közlekedés lényegében nincs, a tengeri pedig akadozik, ilyen nem történhetne.

Arról nem is beszélve, hogy még ha akadnának is olyanok, akiknek jól megy a szekér, akkor egy normális, amúgy hadat viselő országban a gazdagok nyugodtan támogathatnák a hadsereget, ahelyett, hogy újabb luxusautókat vásárolnak. Ráadásul nyilvánvalóan nemcsak prémium kategóriás autókra költenek, hanem másra is.

Persze, az egészet úgy kezdtem, hogy mindennek akkor kellene így történnie, ha Ukrajna egy normális ország lenne, de attól tartok, nem az. S könnyen meglehet, hogy Ukrajnában nem a gazdagok vannak az államért, hanem a milliárdosok az államból, annak kárára tesznek szert még több pénzre, és vásárolnak még több luxusautót.

Hirdetés

Nem véletlenül mondták azt, hogy ha az USA-ban meg is szavazzák a több mint 60 milliárd dolláros csomagot Ukrajnának, akkor a tétel egy jelentős része magánzsebekbe vándorolhat. Azt hiszem, csak meg kell majd nézni az év hátralévő részében a luxusautó vásárlásokat, az az adatsor sok mindent elárulhat…

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés