Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Vérforraló és embertelen szintre lépett a kényszersorozás

Hirdetés

Az ukrán nemzetközi szállítmányozók szövetsége arról számolt be, hogy az Ukrajnába visszatérő fuvarozókat a kárpátaljai terület toborzóközpont munkatársai erőszakkal viszik el a hadkiegészítő parancsnokságra – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó. A cikket az Index.hu szemlézte. Azt is megírták, hogy a sofőröknek először felkínálják, hogy menjenek el a toborzóközpontba, de ha ezt visszautasítják, erővel viszik őket, és a katonai orvosi vizsgálat után a kiképzőközpontba kerülnek.

– A fuvaros azt mondta, nem szeretne bemenni a toborzóközpontba, erre gyakorlatilag erőszakkal belökték a kocsiba. Elvitték a helyszínre, ahol a katonai orvosi vizsgálaton átesett, aláírta a mozgósítási papírokat, és onnan egyenesen egy Rivne közelében lévő gyakorlótérre került – mondta az egyik szállítócég tulajdonosa, Vitalij Szavcsuk.

Az ukrán nemzetközi szállítmányozók szövetségének elnöke, Leonyid Kosztyucsenko elmondta, hogy szeretnék a védelmi miniszterrel és az infrastrukturális miniszterrel megoldást találni a problémára. – Nem szabad, hogy az utakról sofőröket vigyenek el, az út szélén hagyva a rakományt és a járművet. Az embernek tudnia kell, hogy ha útra kel, hazaér-e vagy sem – mondta.

Hirdetés

Közben Tibor Gaspar, a szlovák parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke a V4-es országok hétfői prágai ülésén elmondta, hogy Szlovákiában 82 százalékkal nőtt az Ukrajnából érkező illegális bevándorlók száma az év eleje óta – írta az Infostart. Szerinte ez a mozgósítási törvényre való reakció azoknak a részéről, akik nem akarnak harcolni a fronton.

S akkor ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy rengeteg videó kering az interneten, amelyek bemutatják a mozgósítás, a kényszersorozások abszurditását. Az egyik legfrissebb felvételt e cikkhez is csatoljuk.

Az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban leközölt videón az látható, hogy két egyenruhás igyekszik egy férfit erőszakkal egy sötét színű mikrobuszban tartani. A bokorugró-jelölt azonban nem hagyja magát, minden erejével próbál kijönni a járműből, a lábát folyamatosan tolta kifelé. Erre a dulakodásra összesereglett néhány ember, akik végül ezt komissszár-akciót megakadályozták.

Hirdetés

Egy sor kérdés van bennem a téma kapcsán:

1, Milyen lelkület kell ahhoz, hogy egy komisszár egy másik embert erőszakkal vigyen el katonának úgy, hogy tudja, az újonc néhány héten, hónapon belül simán koporsóban térhet vissza a frontról?

2, Milyen harcértéke van egy olyan katonának, akit erőszakkal hurcolnak a frontra? Milyen hatással lesz ő többiek moráljára?

Hirdetés

3, Meddig marad a katona a háborúban? Valószínűleg az első adandó alkalommal kereket fog oldani…

4, S végül: ki vállalja majd azért a felelősséget, hogy százezrek teljesen értelmetlenül, a globalista háttérhatalom érdekeiért sebesülnek vagy halnak meg a fronton?

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés

Hirdetés