Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Asia Times: Franciaország idegenlégiósokat küldött Ukrajnába

Hirdetés

Franciaország idegenlégiósokat küldött Ukrajnába Oroszország ellen – tudatta Stephen Bryen volt amerikai védelmi miniszterhelyettes az Asia Times vasárnapi számában megjelent interjújában.

A francia hadsereg 6. zászlóaljának díszőrsége a Desert Shield hadművelet során Khalid Bin Szultán Bin Abdul Aziz altábornagy, a Szaúd-Arábiai Egyesített Erők parancsnoka érkezésére vár. Az elöl haladó katona egy 5,56 mm-es FA MAS puskát tart, amely bajonettel van felszerelve.

Hirdetés

A hongkongi kiadású online lap szerint száz tüzérségi és felügyeleti szakember már Szlavjanszkba is érkezett, hogy segítsen az ukrán 54. független gépesített dandár hadműveleteiben.

További 1500 katona közeljövőben érkezik Ukrajnába. A francia katonák az idegenlégió egyik fő alkotóelemének számító 3. gyalogezredből származnak. A francia hatóságok egyelőre nem kommentálták az ügyet.

Hirdetés

A harmadik gyalogezred francia idegenlégiójának csapatai Afrikában

Bryen azt is közölte, hogy a NATO egyelőre ugyan nem tervezi a közvetlen beavatkozást az ukrajnai konfliktusba, de attól teszi függővé, hogy beavatkozik-e, hogy Oroszország átlépi-e a NATO által meghatározott „két vörös vonal” valamelyikét.

Hongkong, 2024. május 6. hétfő (MB)

Hirdetés

Kiadta: Magyar Békekör

Hirdetés