Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Orosz hírszerzés: Washington keresi Zelenszkij utódját

Hirdetés

Az Egyesült Államok fokozott erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy Zelenszkijt valaki mással váltsa fel az ukrán elnöki tisztségben – közölte az orosz hírszerzés (SVR) hétfőn.

A Biden adminisztráció azért akar személycserét, mert Zelenszkijnek nem sikerült feltartóztatnia az orosz előrenyomulást, az ukrán közvéleményben pedig egyre nagyobb a kiábrándulás a nyugatbarát politikából. Szeretnék elkerülni, hogy az elégedetlenség kritikus méretet öltsön, és népharagba csapjon át a Zelenszkij nevével fémjelzett ukrán vezetéssel szemben – tűnik ki az SVR közleményéből.

Washington eddig Pjotr ​​Porosenko volt ukrán elnökkel, az Európai Szolidaritás párt vezetőjével és Vitalij Klicsko kijevi polgármesterrel lépett kapcsolatba. Titkos tárgyalást folytat Andrej Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, Valerij Zaluzznij volt ukrán főparancsnokkal, és Dmitrij Razumkovval, a Rada volt elnökével.

Hirdetés

Az amerikaiaknak az a céljuk, hogy olyan vezetőt állítsanak Zelenszkij helyére, aki az utolsó ukrán katonáig háborúzni akar Oroszországgal – áll az SVR közleményében.

Moszkva, 2024. május 6. hétfő (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Hirdetés
Hirdetés