Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Oroszország körözést adott ki Volodimir Zelenszkij ellen

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton felkerült az orosz belügyminisztérium körözési listájára. Az, hogy pontosan milyen bűncselekménnyel vádolják, nem világos.

„Vlagyimir Alekszandrovics Zelenszkij, 1978.1.25. Körözik a Büntető Törvénykönyv cikkelye alapján” – olvasható az Oroszországi Föderáció Belügyminisztériumának adatbázisában.

A minisztérium honlapja szerint az ukrán elnököt az orosz büntető törvénykönyv egyik cikke alapján körözik, és tartalmazza teljes nevét és fényképét, valamint születési helyét és idejét. Az ellene folyó büntetőeljárásról nem közöltek adatokat.

Hirdetés

A fejlemény egy nappal azután történt, hogy Olekszandr Litvinyenko, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője is felkerült Oroszország körözési listájára. Ő márciusban vette át a tisztséget elődjétől, Olekszij Danyilovtól. A vád részleteit ebben az esetben sem pontosították.

Áprilisban Litvinyenko azt állította, hogy dróncsapásokat kell indítani mélyen orosz területen belül, hogy „nyomást gyakoroljanak” Moszkvára. Ezt a taktikát Kijev stratégiájának kulcsfontosságú elemeként jellemezte. Az orosz hatóságok többször is terrorista támadásként ítélték el az ukrán dróncsapásokat.

Hirdetés

Forrás: Orosz hírek

Hirdetés