Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Scott Ritter: Az ukrán fegyveres erők egységei eldobják fegyvereiket, és elfutnak a front egyes területein

Hirdetés

Az ukrán egységek a front egyes szektoraiban menekülnek a csatatérről – mondta Scott Ritter, az amerikai hadsereg volt hírszerző tisztje a Judging Freedom Youtube csatornának adott interjújában.

„Az ukrán egységek egyszerűen ledobják fegyvereiket és elfutnak a frontvonal egyes területein, mások egyszerűen megadják magukat, és akik maradnak, meghalnak”– jegyezte meg.

A volt katonatiszt szerint az ukrán katonák egyszerűen nem tudják, hogyan kell harcolni.

Hirdetés

Ráadásul még a szükséges felszereléssel sem rendelkeznek – magyarázta Ritter.

„Már nincsenek meg a nagyon jól képzett ukrán katonák, őket megölték, megsebesítették vagy fogságba ejtették” – osztotta meg véleményét a volt hírszerző tiszt.

Ennek következtében az ukrán fegyveres erők most rosszul képzett és motiválatlan katonákból állnak – összegezte.

Hirdetés

A múlt hét elején Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt mondta, hogy az ukrán csapatok a különleges katonai művelet kezdete óta csaknem 500 ezer embert vesztettek. Hangsúlyozta, hogy az orosz egységek most már a teljes érintkezési vonal mentén kezdeményezők és folytatják az ellenség kiszorítását. Sojgu emlékeztetett arra, hogy a hadsereg felszabadította Pervomajszkoje, Bohdanivka és Novomihajlovka területét a Donyecki Népköztársaságban, és bővítik az ellenőrzési övezetet Berdicsben és Georgijivkában.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtások.hu

Hirdetés
Hirdetés