Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Újabb kínos baki a német hadseregnél

Hirdetés

A német haderő több mint hatezer, köztük titkosított online konferenciájának adatai váltak hozzáférhetővé az interneten, írja német sajtóinformációk alapján az Index.

A német hadsereg elismerte, hogy az általa használt videókonferencia-eszköz hibája miatt több ezer megbeszélése nyilvánosan hozzáférhetővé vált az interneten – írja a Deutsche Welle. A történtekről a Zeit számolt be először, és arról írtak, hogy a Bundeswehr üléseihez egyszerű keresőkifejezésekkel is hozzá lehetett férni a hadsereg Webex rendszerében.

Hirdetés

Az interneten több mint hatezer értekezlet adatai váltak hozzáférhetővé, köztük szigorúan bizalmas megbeszélések. 

A hadsereg közölte, hogy amint értesültek a rendszer hibájáról, 24 órán belül megoldották a problémát.

A videókonferenciákon a résztvevők tudta vagy engedélye nélkül nem lehetett részt venni.  A konferenciákról ezért nem kerülhetett ki bizalmas tartalom – fogalmazott a német haderő szóvivője.

Hirdetés

A történtek különösen kínosak Németország számára, hiszen a közelmúltban kiderült, hogy az orosz titkosszolgálat magas rangú német tiszteket hallgatott le. Az RT orosz állami műsorszolgáltató vezetője egy olyan, 38 perces hangfelvételt tett közzé, amelyet orosz kémek rögzítettek  egy titkos megbeszélésen. Németország légierejének parancsnoka és vezető tisztjei arról beszéltek, hogy szerintük a nagy hatótávolságú fegyvereket az Oroszországot a megszállt ukrán Krím-félszigettel összekötő kercsi híd megsemmisítésére is fel lehetne használni.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés