Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Debrecenben tüntet anyák napján Magyar Péter – övcsatos plakátokkal várták a helyiek

Hirdetés

A Tisza Párt több európai parlamenti képviselőjelöltje, valamint a párt alelnöke, Magyar Péter vonattal érkezett Debrecenbe, ahol a Nagytemplomnál tartanak anyák napi rendezvényt.

Poloskát övcsatos plakátokkal várták Debrecenben.

Hirdetés

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselője, Debrecen volt polgármestere a tüntetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy

„anyák napjára politikai demonstrációt nem szervezünk, anyák napján az anyákat kell köszönteni.

Hirdetés

Különösen abszurd, ha egy olyan ember szervez erre a napra demonstrációt, aki közismerten bántalmazó. Ezen a napon virággal kell köszönteni az anyákat, nagymamákat családi körben, még akkor is, ha épp nincsenek annyira jóban egymással”.

Nagy Ervin nem forradalmi versel készült, hanem József Attila Mama című versét szavalta el, a tömeg nagy része csukott szemmel hallgatta. Boldog anyák napját kívánt mindenkinek, aki arra neveli a gyermekét, hogy egy igazságos, szabad országban éljen.

Hirdetés

„Mi ezen a színpadon ezt megígérjük, egy ilyen országot építünk!” – zárta.

A ripacs színész majdnem elsírta magát a színpadon.

Hirdetés

Néhány, a tömegben látható molinón a „nincs jobb, nincs bal, csak magyar” és a „pedofilsimogató tolvaj hazug korrupt elősködő hitvány férgek” feliratók olvashatók.

„Jó napot Debrecen, jó napot Magyarország! Ne féljünk az esőtől, a Tisza áradásához sok vízre van szükség” – mondta Magyar hozzátéve, hogy az Igazgyöngy Alapítványon keresztül három Debrecen környéki nehéz sorsú család kapja a napszemüvegének elárverezéséből befolyt hárommillió forintot.

Hirdetés

„Ami rajtam van, az már az új női napszemüvegem, amit szintén felajánlásból kaptunk” – mondta.

Ez a szervezet egy Soros György által támogatott gittegylet… micsoda meglepetés…

A Soros-blog szerint 7000-8000 tüntető van Debrecenben.

Rost Andrea énekel, az őt kísérő zenész viszont megijedt, és lemondta a fellépést – írja a Telex.

Rost Andrea operaénekesnő a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt énekelte el. Péter Petra szerint mától ez a dal a Tisza Párthoz kötődik majd. A műsorvezető elmondta, hogy a zenei kíséretet biztosító művész 20 perccel a kezdés előtt lemondta a fellépést, mert megijedt.

Rost Andreát is kiosztotta Pszicho Peti:

„Légy az, akire nem hat a hatalom”

Légy az, akire nem hat a hatalom, menj oda, hol fázik a szeretet – kezdte Magyar Péter a főszónok, aki „köszöntötte az édesanyákat” is. Nézzétek mennyien vagyunk, mindannyian változást szeretnénk, és ezt csak együtt tudjuk elérni – folytatta Magyar,

Különleges pillanatokat érünk, mindannyian érezzük a lendületet, a vágyat és a reményt, hogy végre lképesek leszünk változást elérni, mert mindenkinek elege van az apátiából, a propagandából és a mesterséges megosztásból.

„Elegünk van” – skandálja válaszul a tömeg. Magyar azzal folytatja: „Most vagy soha”.

Most lezárhatjuk a múltat, utána pedig újjáépíthetjük ezt a gyönyörű országot – mondta Magyar Péter, majd anyai nagyapjáról, Dr. Erőss Pálról, vagy ahogy a tévéműsora után sokan nevezték, Jogerőss Pálról beszélt, hogy milyen nehéz volt neki újrakezdeni a második világháború után kollégiumi diákként itt, Debrecenben.

Magyar Péter anyák napja alkalmából arra emlékeztetett, hogy az anyaság örök boldogság, de egyben örök aggodalom is amiatt, hogy vajon milyen az az világ, ország, ahová születik, meg lehet-e adni neki a jó oktatást és ha történik vele valami, akkor lesz-e, aki meggyúgyítja. Úgy folytatta: a fiatal pároknak számos akadály állja útját, miközben biztos, kiszámítható, békés jövőkép kellene, hogy a családoknak ne kelljen választani a a megélhetés és a gyerekvállalás között. Emlékeztetett: a családi pótlék összege több, mint egy évtizede nem változott.

Ha kormányra kerülnek, akkor a családi pótlékot azonnal a duplájára emelik, és inflációkövetővé teszik – mondott egy ígéretet Magyar, ez amúgy nem újdonság, több ellenzéki párt is már próbálkozott már ezztel törvénymódosító javaslat formájában, de a kormánypártok ezt mindig leszavazzák.

Tőlünk nyugatra, de lassan már bármely égtáj felé, egy egyedülálló nő is, egy keresetből fel tud nevelni egy vagy akár két gyereket is – folytatta Magyar, aki szerint az EU-tól kapott pénzeknek sok helye lenne, de egyik szükséges helyen sincsenek, hanem jachtokban, kastélyokban, borászatokban és offshore-számlákon van.

„Ma Magyarország egy családi részvénytársaság, de mi ennek véget fogunk vetni, és feloszlatjuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot”

Lajos, nem lesz több nadrágszíj-összehúzás, ha a Tisza Párt hullámaival tartotok – üzent Magyar Péter Kósa Ljosnak, utalva az általa kitett provokatív, nadrágszíjas plakátra. Utalva a másik kitett plakátra, hogy „Debrecenben tisztelik a nőket”, egy sor olyan példát mondott, ami ezt cáfolja. Megjegyezte: „Szégyelld magad Kósa Lajos, vagy ahogy itt, Debrecenben hívnak, Mr. Húsz százalék”.

Megosztottság vagy megbékélés, hazugság vagy őszinteség, Fidesz vagy Tisza – sorolta Magyar a választási lehetőségeket a színpadról, és a tömeg mindenhol a másodikat mondta be.

A NER és a propaganda 13 év után deffenzívába szorult immár 3 hónapja, és mivel csak támadó fegyvereket építettek ki, zűrzavar van a Karemelitában

– vázolta a helyzetet Magyar Péter, aki szerint „Rogán Tóni folyamatosan kísérletezik, de eddig minden próbálkozása besült – azok is, amelyek az ő lejáratását célozzák azzal, hogy nőverő, pszichopata, vagy éppen Brüsszel bábja. „Hallod-e te Rogán Antal, tudsz te ennél sokkal jobbat is” – „bíztatta” a minisztert Magyar Péter, hozzátéve: „tartsatok ki, és pár nap múlva, hosszú ámde tartós téávollét alatt majd kipihenhetitek magatokat”.

Vidékbarátnak és családbarátnak hazudja magát a kormányzat Magyar Péter szerint, de ez nem igaz, mert vidéken sorra zárják be a vasútvonalakat és a Postákat, elnéptelenedik a vidék, több tízezer gyerek születik Bécsben, Londonban és Párizsban, miközben a hatalom külföldi vendégmunkásokkal próbálkozik enyhíteni a munkaerőhiányon.

Azt is hazudja a kormány, hogy ők a békepártiak, mindenki más hazugságpárti, de üzenjük meg neki, hogy ez nem igaz, mert mindenki békepárti – folytatta Magyar, megjegyezve: Oroszország az agresszor, Ukrajna területvédő politikája jogos, de a Tisza Párt is békés szorgalmaz. Ezen a ponton lejátszották Orbán Viktor 17 évvel ezelőtti nyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy a rend és a béke iránti vágy miatt a kormány felé fordulnak az emberek ösztönösen, a kormányzati tevékenység minőségétől függetlenül.

Debrecen és Magyarország egyik legellentmondásosabb beruházási iránya az akkugyárak építése – folytatta Magyar. Szerinte nem utólag, sok százmilliárdos külföldi befektetések után kellene ezeket a kérdéseket tisztázni, és közben félelemben tartva tízezreket.

Feltette a kérdést: Arról miért nem konzultáltak velünk, ami igazán lényeges: mit építenek a házaink szomszédságában, ez milyen kockázatokkal jár, és van-e egyáltalán előnye, ha pedig igen, mi az?

Azonnali lépésekre kell kényszeríteni a kormányt az akkugyárak ügyében

– folytatta Magyar, aki szerint a kormány „megengedő” a környezetvédelmi előírások betartásánál, erre a legjobb példa Göd. Ha a Tisza Párt hatalomra kerül, akkor viszont lesz újra környezetvédelmi szaktárca, nem fogják feláldozni a víz , a föld és a levegő tisztaságát.

Magyar szerint Horn Gyulának abban igaza volt, hogy választásokat kell nyerni, nem közvéleménby-kutatást, de aztért örül, hogy egyre jobb eredményeket mérnek a kutatások a pártjának, már olyan adat is van, hogy a választk 25 száuzaléka szavazna rájuk. Ez mindannyiunk sikere – mondta Magyar, aki elárulta azt is, „attól rettegnek legjobban a Karmelita fura urai, hogy a friss Tisza Párt a fiatalok körében háromszor népszerűbb, mint a 36 éves Fiatal Demokraták Szövtsége”.

Felvette a választási iroda a Tisza Pártot az EP-listával induló pártok sorába,

a Tiszáé lesz a 10-es sorszámú lista, ezért Magyxar szerint „a 10-es lesz az új szerencseszám Magyarországon”.

Az önkormányzati választásokon megyei listákat is indít a párt, szinte mindenhol megvan már a szükséges számú aláírás – tette hozzá. Két kormánypárti és két ellenzéki vezetésű kerületben polgármester-jelölteket is indítunk – emlékeztetett Magyar. hozzátette: budapesti listájuk is lesz, mert szeretnék, ha a fővárosi közgyűlésben egyezkedhetne a Fidesz és a kék Fidesz, vagyis a DK.

Azt reméltük, hogy Magyarország végre nemcsak a be nem vártott ígéretek földje lesz, de Gyurcsány- és Orbán kormányzása alatt oda jutottunk, hogy hazánk az EU második legszegényebb és hivatalosan is legkorruptabb országa – tért át az uniós csatlakozás évfordulójára Magyar.

Zéró toleranciát hirdetett Magyar a korrupció minden válfajával szemben, és bejelentette, hogy csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez. Arról is beszélt, hogy kritikai gondolkodásra képes fiatalokat kell nevelni, a Tisza Párt ígérete szerint ezen fog dolgozni.

Meg kell becsülni az ápolókat, gyári munkásokat és mindenkit, hogy ne megalázóan alacsony bérből kelljen megélniük – folytatta Magyar, aki szerint olyan kormányra is szükség van, amelyik minden nap a magyar emberek érdekében dolgozik, de közben nem hazudja magát kereszténynek. Végül Szabó Magda soraival zátrta beszédét.

Orbántól lopott mondatokkal búcsúzott Magyar.

Furcsa mód, egy korábban Orbán Viktor által bedobott jelmondattal búcsúzott Magyar Péter Debrecenben. Sőt kettővel is, mert az egyik az volt, hogy „együtt a legvastagabb falon is átmegyünk”, és a „haza minden előtt” szintén mostanában sokat hangoztatott Orbán-mondat.

VH

Hirdetés