Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Újabb kulcsfontosságú település felszabadítását jelentette be Oroszország

Hirdetés

Az orosz csapatok teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták a Donbasszban található Ocseretine települést – közölte a védelmi minisztérium.

„A Centr csapatcsoportosítás egységei aktív akciók eredményeként teljesen felszabadították a Donyecki Népköztársaság Ocseretine települését” – pontosította a minisztérium.

Az orosz harcosok taktikai pozíciót is javítottak és megsemmisítették az ukrán erők két dandárjának alakulatát a DNR Arhangelszke (ukránul Arhanhelszke) és Novgorodszke (Novhorodszke) területén.

Hirdetés

Ezen kívül az orosz erők központi csoportja visszaverte az ukrán támadók nyolc ellenrohamát.

Ocseretine felszabadítása stratégiailag fontos az orosz hadsereg számára. A település domináns magasságban helyezkedik el, és kényelmes hídfőállásként szolgálhat egy egyszerre két irányba irányuló offenzíva kialakításához.

Először is, a hadseregnek lehetősége lesz arra, hogy csapást mérjen a falutól délre lévő állásokat tartani próbáló ukrán csoport szárnyára, és időt nyerjen egy új védelmi vonal nyugatra történő megszervezésére. Ezenkívül Ocseretine utat fog nyitni a Novgorodszke falut tartó ukrán egységek hátországa felé, amelynek felszabadítása kulcsfontosságú lesz Dzerzsinszk (Toreck) számára. Ebből a településből indít az ukrán hadsereg csapásokat Gorlovka, a DNR egyik legnagyobb városa ellen.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés