Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az oroszok felkészülnek a legrosszabb forgatókönyvre is

Hirdetés

Fokozódik a feszültség a háborúpárti nyugati vezetők és Moszkva között. Oroszországban megkezdődött a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza.

Oroszország komolyan veszi a háborúpárti nyugati fenyegetéseket, nem csak Moszkva, hanem közeli szövetségese, Belarusz is részt vesz az oroszokkal együtt a nem stratégiai nukleáris fegyverekkel való gyakorlatok második szakaszában.

A gyakorlat válasz egyes nyugati tisztviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire. Azokból pedig nem volt hiány az elmúlt időszakban. A háborúpárti, de a választásokon méretes vereséget szenvedő Emmanuel Macron például korábban nem zárta ki, hogy külföldi csapatok menjenek Ukrajnába harcolni. De egyre több szó esik arról is, hogy a francia kiképzők Ukrajnában teljesítsenek szolgálatot.

Hirdetés

Oroszország reakciója pedig ezúttal sem maradt el. Megkezdődött ugyanis a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza – tudatta az orosz védelmi minisztérium. Az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériumának jelentése szerint a nem stratégiai nukleáris erők gyakorlatának második szakaszában a Leningrádi Katonai Körzet rakétaalakulatának állománya az Iszkander-M hadműveleti-taktikai rakétarendszer harci kiképzési feladatait végzi, előrenyomulva a kijelölt területre a rakétaindítás céljából.

A haditengerészet gyakorlatban részt vevő hajóinak személyzete a tengeri cirkáló rakétákat speciális robbanófejekkel szereli fel, és egyben belép a kijelölt járőri területekre.

Hirdetés

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés