Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrán katonai teherautó törte át a magyar-ukrán határt

Hirdetés

Vasárnap Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú GAZ-66-os teherautó törte át a határt – számol be a Pravda című portál.

Az ukrán híroldal szerint a magyar határőrök 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe.

Mindezekről Andrij Demcsenko ezredes, az Ukrán Állami Határszolgálat szóvivője az Ukrajinszka Pravdának nyilatkozott.

Hirdetés

Részletesebb információk a történtekről június 10-én délelőtt kerültek ki az internetre az ukrán-magyar határon történt incidensről, amely a „Kosino” és a „Bolsaja Bijgan” szakaszon történt.

Magyar oldalon állítólag 32 embert vettek fel a videokamerák, amelyek rögzítették, hogy a teherautó a mezei útról a mezőn keresztül a határ irányába haladt. A járművet később a magyar oldalon találták meg, de akkorra már valamennyi utas elhagyta a járművet. Magyar oldalon állítólag a kamerákon észlelt 32 embert őrizetbe vették.

Hirdetés

Demcsenko elmondta, hogy észlelték a teherautó mozgását a szomszédos ország irányába.

Az ukrán határőrök állítólag már több olyan személyt is őrizetbe vettek, akiknek közük lehetett az illegális határátlépéshez. Velük kapcsolatban megindították a nyomozást a kapcsolatok feltérképezése érdekében.

Demcsenko ugyanakkor tagadta, hogy a jármű katonai alakulathoz tartozott volna és megjegyezte, hogy a „magyar fél eddig még nem adta át az őrizetbe vett állampolgárokat Ukrajnának.”

Hirdetés

NIF

Hirdetés