Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Népszava: Karácsony Gergely 191 szavazattal vezet Vitézy Dávid előtt

Hirdetés

Csütörtökön zárul a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámolása. A kommunista Népszava információi szerint szerdán még tovább nőtt Karácsony Gergely főpolgármester előnye Vitézy Dáviddal szemben: összességében már 191 szavazattal állt jobban, mint kihívója.

A szélsőliberális Telex információi ezzel egybevágnak, az alkalmatlan Karácsony Gergely környezetéből úgy értesültek, hogy a jelenlegi főpolgármester előnye több mint 100 szavazattal nőtt Vitézyvel szemben. Információik szerint az újraszámlálásnál vagy nem találnak eltérést a korábban megszámolt szavazatoktól vagy csak néhány szavazatnyi különbség a változás.

Hirdetés

Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid szerda kora este arról írt a Facebook-oldalán, hogy az egyik újlipótvárosi szavazókörben önmagában többet változott a szavazatok aránya, mint amennyi az eredeti különbség volt közte és Karácsony között. „Ebben az esetben épp az ő javára változott az eredmény, 134 szavazattal, (…) de fordítva is történt hasonló másutt” – írta Vitézy.

Hozzátette, hogy a hibásan máshoz számolt érvényes vagy a tévesen érvényesnek minősített szavazólapok száma eléri az 1200-at, ami a köztük lévő eredeti 41 szavazatnyi különbség harmincszorosa.

Kedd óta a fővárosi szavazókörök kétharmadában számolták újra a szavazatokat. Csütörtökön a szavazatok maradék egyharmadát számolják újra nyolc (VIII., IX., X., XII., XV., XIX. és XX.) kerületben, a végeredményt pedig várhatóan pénteken hirdeti ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Hirdetés

VH

Hirdetés