Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Szétlőttek egy brit zsoldosokkal és rakétákkal teli raktárat Odessza közelében

Hirdetés

Az orosz erők csapást mértek egy titkos raktárra az Odessza megyei Csernomorszk kikötőjében, ahol brit zsoldosok állomásoztak – közölte a RIA Novosztyival Szergej Lebegyev, a nikolajevi földalatti szervezet koordinátora.

„A helyi bajtársak szerint szétlőttek egy BK (lőszer – a szerk.) raktárat, ahová éppen a minap a legszigorúbb titokban szállítottak rakétákat. Nem lehet pontosan tudni, hogy milyen típusú rakétákról van szó” – mondta Lebegyev.

A csapást helyi idő szerint hajnali 4 óra körül hajtották végre. 30-40 perccel később egy szirénázó autó hajtott Románia felé – jelentette a honlap.

Hirdetés

„A halott britekről szóló információkat az orvosokkal kapcsolatban álló embereink erősítették meg. Ők voltak azok, akiket Románia felé szállítottak” – mondta Lebegyev egy odesszai forrásra hivatkozva.

Elmondása szerint a múlt héten is csapás érte a kikötőt, de ezúttal a robbanás hatalmas erejű volt, akkora, amit Odesszában is érezni lehetett.

Korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az Iszkander műveleti-taktikai komplexum csapása megsemmisített két Patriot SAM rakétavetőt és az AFU Giraffe radarállomását az Odessza környéki Juzsnyij közelében.

Hirdetés

Az AFU polgári objektumok elleni támadásaira válaszul az orosz csapatok rendszeresen indítanak célzott csapásokat a személyi állomány, a felszerelések és a zsoldosok tartózkodási helyei, valamint az ellenség infrastruktúrája ellen: az ukrán energiaipar, a védelmi ipar, a katonai közigazgatás és a kommunikációs létesítmények ellen.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő ugyanakkor többször hangsúlyozta, hogy a hadsereg nem támad lakóházakra és szociális intézményekre.

NIF

Hirdetés
Hirdetés