Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Vučić keményen odaszólt Bidennek

Hirdetés

Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, hogy nem fogja megengedni, hogy a Nyugat megismételje az országa elleni agressziót, ahogyan az 1999-ben történt.

“Látom, hogy ránk akaszkodtak. A [NATO korábbi európai szövetséges főparancsnoka, az amerikai hadsereg nyugalmazott tábornoka] Wesley Clark és az amerikai elnök [Joe] Biden beszélt ma a Balkánról és arról, ami 1999-ben történt. Nekem az a dolgom, hogy elmondjam nekik, hogy mi a saját dolgainkkal törődünk, és ezt fogjuk tenni a jövőben is, de Szerbia nem lehet és nem is lesz soha többé senki prédája, mint 1999-ben. Szerbia most komoly és felelősségteljes. Békét akar, de nem fogja megengedni, hogy bárki a világon fenyegesse népünk és hazánk szabadságát” – mondta Vučić.

“Jó kapcsolatokra van szükségünk mindenkivel. Ezeket ki fogjuk építeni az amerikaiakkal és az oroszokkal. Csak azt kérem tőlük, hogy tanuljanak meg egy kis leckét a szerbekről, arról, hogy a szabadság az, amit mi a legjobban szeretünk” – mondta.

Hirdetés

Vučić azt is megjegyezte, hogy Wesley Clark nyugalmazott tábornok “kitörölhetetlen nyomot hagyott a Balkánon”, de nem támogatás, segély vagy infrastrukturális projektek formájában, hanem azzal, hogy “népünk és gyermekeink meggyilkolását hajtotta végre”.

A Jugoszlávia elleni NATO-agresszió 1999. március 24-én kezdődött és 78 napig tartott. Állításuk szerint a hadművelet fő oka az volt, hogy “megakadályozzák a koszovói albán lakosság népirtását.”. Az ENSZ jóváhagyása nélkül végrehajtott nyugati agressziót tétlenül nézte a világ és szankciókat sem vezettek be a civilek elleni légicsapásokat végrehajtók ellen.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés