Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Fico keményen beszólt a Nyugat politikusainak

Hirdetés

Fico: A Nyugat stratégiája arra jó, hogy több ezer halottal töltsék meg Ukrajna temetőit.

A szlovák politikus szerint Ukrajna finanszírozása és felfegyverzése „az emberi erőforrások és a pénz hiábavaló pazarlása”.

Robert Fico a szlovák Pravdába írt véleménycikkében vesézi ki az orosz-ukrán háborút, pontosabban az arra adott nyugati reakciót.

Hirdetés

Sokkoló látni, hogy hány meg hány hibát követett el a Nyugat ebben a kérdésben”

– kezdi gondolatfejtését.

Oroszország katonailag teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja a megszállt területeket, minderre pedig a Nyugat olyan demagógiával reagál, mint hogy „az orosz katonák demoralizáltak”. Fico szerint egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy ez csak vágyvezérelt önhitegetés. Sem az orosz gazdaság, sem a rubel nem omlott össze, ezzel ellentétben Ukrajna egyre inkább a nyugati donorokra szorul.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy hogyan fog folytatódni a konfliktus, Robert Fico a következőket írja: nagy valószínűséggel tovább öntik a pénzt Ukrajnába, mindenféle eredmény nélkül. „Két-három év múlva is ugyanott fogunk tartani, mint most” – fogalmaz a szlovák politikus.

Az eredmény pedig: az EU 50 milliárd euróval szegényebb, Ukrajnában pedig a temetők tele lesznek még több ezer katonával”.

Hozzáteszi: az idő múlása nemhogy nem gyengíti, de erősíti az oroszok alkupozícióját. Szerinte néhány év elteltével a nemzetközi közösség is látni fogja, hogy meg kell hátrálni, amikor a valóság bekopogtat az ajtón.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés