Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Mi az ára, hogy Brüsszel félrenézzen a migránsok ügyében?

Hirdetés

Több pénzt szeretne kicsikarni Brüsszeltől a magyar kormány, azonban a végelszámolás újabb forrásmegvonásokat eredményezhet. Miközben Magyarország perrel fenyegetőzik egy csak általa jogosnak tartott összeg kifizetése kapcsán, bírósági ítéletben foglalt fizetési kötelezettségeinek nem tesz eleget – ezt a két mondatot így a HVG-nek sikerült összehoznia.

De van ott még, ahol ez volt… A hír a következő:

Az Európai Bizottság szóvivője a testület hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ismételt kifizetési kérelmet küldtek Magyarországnak annak érdekében, hogy az Európai Bíróság által megállapított 200 millió eurós büntetésnek szeptember 17-ig tegyen eleget a kormány. Ennek hiányában a Bizottság az egyébként Magyarország számára elérhető összegekből levonja a tartozást.

Hirdetés

A lap emlékeztet rá, hogy júniusban az Európai Bíróság 200 millió eurós büntetést szabott ki Magyarországra, ezen felül napi 1 millió eurót mindaddig, amíg az országgyűlés új, Brüsszel szája íze szerint meg nem fogalmazott menekültügyi és bevándorlási törvényt nem alkot.

A HVG cinikusan megjegyezte: Mindez akkor történik, amikor már kormányrendelet is van arról, hogy 2015 óta Magyarország határvédelemre – ideértve a kerítés megépítését is – 800 milliárd forintot, vagyis kétmilliárd eurót költött, s ennek kifizetésére szólítják fel az Európai Bizottságot. Magyar kormánytisztviselők azt is kilátásban helyezték, hogy akár peres úton is hajlandóak érvényesíteni ezt a követelést.

Anitta Hipper, a Bizottság szóvivője jelezte: Brüsszel eddig is következetesen elzárkózott attól, hogy a kerítésépítést finanszírozza, a magyar kormány soha nem is lehetett abban a tudatban, hogy ezzel kapcsolatban majd pénzügyi visszatérítésre számíthat.

Hirdetés

Kezdjük azzal, hogy egészen gyomorforgató az, amit a HVG újságírás címszó alatt művel. Úgy ír Magyarországról, a magyar igényekről, mintha nem itt élnének.

Ne értsetek félre, nem valamiféle elfogultságot (azaz hazafiságot) várunk tőlük, csak mértéktartást, mert baromira gáz az, hogy minden mondatukból süt: feltétel nélkül azonosulnak Brüsszel álláspontjával, és örülnek annak, ha a hazánkat csuklóztatják. Nyilván azért, mert azt remélik, hogy minden rossz közelebb visz egy kormányváltáshoz, amit nem azért nem tud összehozni az ellenzék, mert Magyarország “hibrid rezsim”, hanem azért elsősorban, mert olyan agyhalottak vezetik, mint amilyenek a HVG-t írják. Ötlettelen senkiháziak.

Hogy még világosabb legyen: „az nem egy érvényes és eladható politikai üzenet, hogy szavazz ránk, és akkor mindent úgy fogunk csinálni, ahogy Brüsszelben mondják, mert Brüsszelben okos emberek dolgoznak, nekünk pedig semmiféle víziónk nincs Magyarországról és a magyarok számára – azon kívül, hogy legyen minden pontosan az ellenkezője annak, ahogy most van, és legyen minden nagyon Nyugat.”

Hirdetés

Pedig vannak bajok, és nagyon sok minden szorul korrekcióra, finomhangolásra, de nem akarunk tippeket adni, mert ez a poszt nem erről szól.

Visszatérve a Bizottság álláspontjára. Ami a kerítés és a határvédelem költségeit illeti, menjenek a fenébe! Komolyan azt gondolják, hogy a határmenti államoknak egyedül kell állniuk a számlát? Hogy Magyarországnak meg kell védenie a schengeni határokat, mert ha nem képes rá, akkor megbüntetik vagy kizárják a zónából, és a többi tagállamnak, amelyeknek nincsenek külső határai vagy problémás határszakaszai, semmivel nem kell hozzájárulniuk a közösség védelméhez?

Ez olyan, mintha egy társasházban laknál, és lépcsőház 9 másik családja azt mondaná: a te feladatod az épület homlokzatának és külső környezetének rendben tartása. Ehhez adnak havi 10 ezer forintot, de ha nem jössz ki belőle, a többit neked kell hozzátenned, és ha váratlan kár keletkezik, az elhárítás költségeihez vagy hozzájárulnak, vagy nem, de biztosan nem a teljes összeg arányosan rájuk eső részével. Viszont, ha nem tartod rendben a házat, akkor megbüntetnek, és még az is lehet, hogy megtiltják neked, hogy a főbejáratot használd.

Hirdetés

A 200 millió eurós bírság és a napi 1 millió eurós általánydíj, amit a törvénymódosításig kell fizetni, hát az meg mindennek a teteje! Az alapja az a megállapítás, hogy Magyarország embertelenül bánik a migránsokkal.

És mondják ezt úgy, hogy közben Brüsszelnek semmi baja nincs azzal, hogy Németország már Afganisztánba is toloncol vissza embereket, Olaszország pedig Albániában állít fel koncentrációs táborokat a migránsok számára. Ezek beleférnek a jogállamiságba. A tranzitzóna vagy a határsértők visszaküldése Szerbiába nem, mert az előbbi tiltott fogvatartás, az utóbbi pedig nem biztonságos harmadik ország.

Sokkal tisztességesebb lett volna, ha Anitta Hipper szóvivő kiáll, és azt mondja: „rúgjátok ki a kínaiakat és kezdjétek el támogatni Ukrajnát, mint Giorgia Meloni, és mondjatok le az orosz energiáról, mint Németország, és akkor majd megegyezünk.”

Hirdetés

Mert ez a történet nagyon leegyszerűsítve valami ilyesmiről szól, és azt mutatja, hogy például a migránsok emberi joga (de természetesen nem csak az) is „forgalomképes dolog”. Meg azt, hogy az EU a történelem egyik legundorítóbb szörnyszülöttje.

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés