Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kirúgták a plakátrongáló libsit az állami felzárkóztató programból

Hirdetés

„Heindl Péter több évtizede segíti a nincstelen romákat az ország egyik legszegényebb részében, az Ormánságban. Országos hírnevet azzal szerzett, hogy hosszú évek óta dekorálja ki a kormányzati plakátokat. Ez nem tetszett a belügynek: megüzenték egy civil szervezetnek, hogy ne számítson támogatásra, ha továbbra is Heindllel dolgoznak együtt” – picsogja a Magyar Narancs nevű szennyoldal.

Politikai véleménye miatt tanácsolta el Heindl Péter jogászt, történelemtanárt a több tízmilliárd forintból működő Felzárkózó Települések (FeTe) programból a Belügyminisztérium (BM) – értesült a lap.

Hirdetés

Heindl a ’80-as évek vége óta vesz részt különböző oktatási és szociális projektekben Dél-Baranyában, az Ormánságban, főleg hátrányos helyzetű roma családokon segít. Az elmúlt években azonban többször bekerült az országos nyilvánosságba, miután a kormányzati plakátokat kidekorálta: egy esetben azzal vádolták meg, hogy 2022 elején négy baranyai településen összesen 21 kormányzati hirdetést festett át. Például egy LMBTQ-ellenes plakátra, amin az állt, hogy „Védjük meg a gyerekeket!”, azt írta, hogy az „oroszoktól”, „Putyintól”, „Kaletától” – írják.

Heindl Péter, aki korábban jogsegélyszolgálati munkája mellett évtizedeken át pedagógusként is dolgozott, tagja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ). A szervezet blogjában 2022 végén már beszámoltak róla, hogy Heindlnek távoznia kellett a FeTe-programból politikai véleménye miatt, de az ügy nem kapott nagyobb nyilvánosságot – írja a lap.

VH

Hirdetés
Hirdetés