Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Újra lángrakapott a Hadházy-Magyar cicaharc

Hirdetés

Hadházy Ákos nagyinterjút adott a Válasz Onlinenak, ahol Magyar Péter korrupciós ügyeiről is szó esett. A beszélgetés során Hadházy ismét elmondta, hogy a korrupció káros, ő maga pedig csalódott. Azonban a Pesti Srácok elemzése szerint mindez nem zárja ki, hogy 2026-ban együttműködjenek Magyar Péterrel, annak érdekében, hogy megbuktassák Orbán Viktort. Ha ez nem sikerülne, Hadházy várhatóan ismét távol maradna a parlamenti munkától (bár a képviselői tiszteletdíját megtartaná), és tovább hangoztatná, hogy a kormányt nem lehet választáson leváltani. Akik két év múlva majd felháborodnak és értetlenkednek, azoknak emlékeztetjük: mi előre szóltunk.

Az egyetlen állatorvos-politikus újra kifejtette mindazt, amit minden egyes választás és ellenzéki összefogás előtt elmondott az utóbbi években. Ami azonban érdekes, hogy most elég keményen kritizálta Magyar Pétert, például kijelentette, hogy Magyar sikere nem az ő érdeme.

Hadházy szerint Magyar felemelkedésének egyik oka az ellenzéki társadalom általános elkeseredettsége, másik oka pedig az ellenzék tehetetlensége és kompromisszumkeresése. Az igazi kemény kritika azonban akkor hangzott el, amikor a Diákhitel Központ körüli botrányokra terelődött a szó. Hadházy kijelentette: „Maradjunk annyiban, hogy kevesebbért is tartottam már korrupcióinfót, mint amiket ő Diákhitel-vezérként aláírt.” Sőt, hozzátette, hogy a KEHI-jelentés alapján bűncselekménygyanú is felmerülhet.

Hirdetés

A legnagyobb döbbenetet azzal keltette, hogy szerint Magyar Péter sokkal bátrabb, mint ő maga: „Ha én ilyen szerződéseket írtam volna alá, aligha mertem volna utána a korrupció és a NER elleni harc egyik arcává válni.”

Bár Hadházy még nem döntötte el, hogy indul-e 2026-ban, reméljük, hogy emlékezni fog mindarra, amit most elmondott a Válasz Online interjújában. De nem is reméljük, tudjuk, hogy fog. A kérdés inkább az, hogy az átlag baloldali szavazó emlékezni fog-e, amikor másfél év múlva a vezetőik újra elfelejtik a korrupcióval kapcsolatos aggályaikat, és ismét együtt indulnak, majd újra elvesztik a választást, hogy aztán ismét megsértődjenek egymásra. Mi szóltunk.

Forrás: Válasz Online – Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés