Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Németország: egyes iskolai osztályokban már alig beszélnek németül

Hirdetés

Németországot túlterheli a migrációs válság, amely súlyos pénzügyi és kulturális kockázatokkal jár – figyelmeztetett Markus Söder, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és Bajorország miniszterelnöke. Ezt a Migrációkutató Intézet közölte kedden az MTI-vel.

Söder az Augsburger Allgemeine bajor lapnak adott interjújában sürgette a bevándorláspolitika alapvető átalakítását.

„Sokan már nem érzik magukat otthon Németországban, egyes iskolákban pedig alig hallani német szót, és több menekült erőszakos támadásokért felelős, mint például a mannheimi és solingeni késes incidensek”

Hirdetés

– idézték Söder szavait. A politikus javaslatai között szerepel a menedékjog szigorítása és a menedékkérők éves számának száz ezer főben való korlátozása.

Söder hangsúlyozta, Németországnak magának kell meghatároznia, ki léphet be az országba, és akinek nincs erre jogosultsága, azt vissza kell küldeni, még akkor is, ha Szíriáról vagy Afganisztánról van szó.

A CSU javaslatai közé tartozik, hogy már a külső határokon elutasíthassák a menedékkérőket, és azok, akik kérelmét elbírálják, egy harmadik országban várják meg a döntést. A párt támogatja az együttműködési megállapodásokat olyan „kapuőr” országokkal, mint Tunézia és Egyiptom, valamint javasolták a kettős állampolgárság megszüntetését azoknál, akik bűncselekményt követtek el.

Hirdetés

Kiemelték, hogy Németországban biztonsági szempontból az afgánok és szírek jelentik a legnagyobb fenyegetést; a mannheimi támadást egy afgán, a solingenit pedig egy szíriai migráns követte el.

Emellett a statisztikai adatok szerint a 3-6 éves gyermekek között minden ötödik nem használja otthon a német nyelvet, Hessenben, Berlinben és Brémában pedig minden harmadik kisgyermek más nyelvet beszél családi környezetében.

Forrás: MTI – PS

Hirdetés
Hirdetés