Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kocsis Máté: A gyermekvédelem ügyéért a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll

Hirdetés

„A gyermekvédelem ügyéért (…) a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll” – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön, Budapesten.

Kocsis Máté az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet Következő ezer év a gyermekekért című konferenciáján kijelentette: Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a gyermekek jövőjét sorskérdésnek tekintik, és ahol emiatt egyre többen vállalják a liberális sajtó és a közösségi média retorzióit.

„Húsbavágó, a jövőt érintő, sok szülőt felkavaró, társadalmilag elemi erejű sorskérdésnek tekintjük a gyermekvédelem ügyét, amelyért a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll” – hangoztatta, majd hozzátette: meggyőződése, hogy ők járnak jó úton.

Hirdetés

Az LMBTQ-propagandára és a genderideológiára utalva közölte: ez a gyorsan terjedő nemzetközi irányzat nagy erőket mozgat meg a család intézményének gyengítésére, a társadalom kohéziós erőinek lebontására és az evidenciák megkérdőjelezésére. Az irányzat képviselői most a legérzékenyebb korban lévő gyermekek gondolkodásának átformálását tűzték ki célul – mutatott rá Kocsis Máté, aki szerint ez már nem a szabadságról, hanem mások szabadságának korlátozásáról szól, az eltérő álláspontok elnyomásáról.

Úgy fogalmazott: „vér szerinti örökösök szűkében ideológiai örökösöket igyekeznek nevelni az LMBTQ-mozgalom számára”. Egyebek mellett az intő jelek közé sorolta, hogy Skóciában a gyermekek már négyéves kortól szülői beleegyezés nélkül választhatják meg a nemüket és a nevüket.

A múlttal párhuzamot vonva Kocsis Máté ezen a ponton megjegyezte, hogy a római birodalom bukásához a családi kötelékek, „a családon belüli tisztelet és a szülő-gyermek viszony fellazulása vezetett”. Szavai szerint a jelenség már Magyarországra is betört, és egyre nagyobb teret követel magának, a vita egyúttal azért erősödik, mert sokan úgy gondolják, hogy a szexuális propaganda „átlépte a vörös vonalat”.

Hirdetés

Példaként említette az óvodai és iskolai szexuális felvilágosító órákat, a legkisebbeknek írt szexuális célzatú mesekönyveket, továbbá azt a szándékot, hogy a szülőket kihagyják a saját gyermekük neveléséből. Az LMBTQ-mozgalom felrúgta azt a konszenzust, hogy „gyerekkorban semmilyen kontextusban, semmilyen formában nincs keresnivalója a szexualitásnak” – jelentette ki.

Kocsis Máté közölte, erre adott válaszaik kiindulópontja az alaptörvény, amely a többi között védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát. „Valljuk, hogy a szülőknek előjogaik vannak” saját gyermekeik nevelését illetően – hangoztatta, majd jelezte: a baloldaliak és a liberálisok vagy nem bíznak a szülőkben, vagy akadályként tekintenek rájuk.

A pedofilellenes és gyermekvédelmi törvénycsomag eredményeiről szólva közölte: a pedofilok többé nem rejtőzhetnek el, kereshető nyilvántartásuk 2022. február elsejétől elérhető lesz; módosították a gyermekpornográfia tényállását, ami így már az emberöléssel esik azonos megítélés alá, a legsúlyosabb pedofil bűncselekményeknél kizárták a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét, továbbá azok nem évülnek el, illetve kibővítették a foglalkozási tilalmak alá eső szakmákat.

Hirdetés

A gyermekvédelmi törvény megerősítette a szülők jogait, továbbá tilos gyermekek számára olyan tartalmakat elérhetővé tenni, amelyek a szexualitást öncélúan ábrázolják és a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsítik – sorolta a kormánypárt frakcióvezetője. „Minden hamis állítással szemben a törvény kizárólag a gyermekekről szól” – szögezte le.

Kocsis Máté arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyermekvédelemről és a szülők jogairól népszavazást fognak tartani, amelyen az emberek el tudják mondani véleményüket.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés