Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Tovább a lenini úton: a balos előválasztást megszervező „Magyar” György bírósággal fenyeget

Hirdetés

Tovább a lenini úton: a balos előválasztást megszervező Magyar György bírósággal fenyegette meg – Pesty Lászlón keresztül – az egész magyar jobboldalt.

Nagyjából és hozzávetőlegesen úgy tizenkét éve hallgathatjuk a baloldal kissé unalmas tanmeséjét a folyamatosan leépülő jogállamról, meg a kertkapuk alatt settenkedő diktatúráról. Tizenkét éve egyfolytában a huszonnegyedik órában járunk, amikor még éppen pont megmenthető a hétfejűsárkány tornyába zárt, aranyhajú fékek és ellensúlyok rendszere. A baloldal fröccsöntött üzemében legyártott rémmesének visszatérő eleme aztán az is, hogy mindig van egy vörös vonal, amit ha átlépünk, akkor végleg ránk szabadulnak Putyin démoni vérfarkasai (ha igazán ügyes a balos mesélő, akkor ide még a kínai szálat is bele tudja szőni valahogy).

Majd megtörténik a baloldali kezek által gondosan felpingált vörös vonal átlépése, és azt tapasztaljuk, hogy nem tapasztalunk semmit sem. Nem nyílnak meg az egek kapui, hogy kénköves záporok, zivatarok hulljanak a Karmelita kolostorra – erős széllökések kíséretében, nem köszönt ránk a hatósági áras csirkefar-hátat is elemésztő sáskajárás. És ami a legfontosabb: balos politikusaink a 12 év alatt egyszer sem döntöttek úgy, hogy akkor ehhez a rémtörténethez statisztaként sem adják a nevüket, inkább lemondanak a havi milliós fizetésükről, meg a pártjaiknak járó több százmilliós állami támogatásokról. Sőt, a választások előtt rendre kétharmados győzelemről ábrándoznak (egy diktatúrában?, elcsalt választások közepette?), amellyel végül elnyerik a szűziesen áttetsző csipkeruhában pompázó Fékekésellensúlyok királykisasszony kezét.

Hirdetés

A 2022-es választásokra ráfordulva pedig új, kötelező mesei elemként bukkant fel, hogy az állítólag rettegésben és elnyomatásban élő baloldal egészen nyíltan kezdte börtönnel fenyegetni a gonosz hétfejű Fidesz-sárkányt. Legutóbb például – a 2018-as választások során még MSZP-s színekben induló – Magyar György kezdett heveny fenyegetőzésbe az ATV stúdiójában.
Magyar György: És rossz hírem van. Lesz is még szükséged ügyvédre.
Pesty László: Gondolod? Nagyon remélem.
M.Gy.: Az egész csoportnak lesz szüksége.
P.L.: Az annyit jelent, hogy még élek esetleg jövőre is.
Műsorvezető: A csoport alatt mit értesz?
M.Gy.: Hát az elvtársak vonatkozásában.

Sajnos a beszélgetés további részéből sem derül ki, hogy az évtizedek óta dokumentumfilmesként dolgozó Pesty Lászlónak pontosan mi a bűne, amiért ügyvédre lesz szüksége. Már azon túl persze, hogy jobboldali érzelmű. Ebből pedig nem tudunk másra következtetni, mint hogy a „sztárügyvéd” szerint a – balos győzelem esetén – 2022 áprilisa után beköszöntő szép, új világban bírósági eljárásokra és börtönnel való fenyegetésre számíthat mindenki, aki mást merészel gondolni a világról, és szűkebb értelemben véve a politikáról, mint az ellenzéki előválasztás felett bábáskodó sztárügyvéd úr.

Hirdetés

Ez hát az a mértéktartó, demokratikus és európai hang, amely annyira fájóan hiányzott az elmúlt 12 év közbeszédéből. Ez a mélyen elfogadó és szabadságpárti gondolat, amely pont olyan ismerősen recseg-ropog cseng, mint a rendszerváltoztatás előtti kommunista csasztuskák tempója. Kulák vagy? Már nyithatod is a padlásfeljárót, elvtárs, mert jöttünk lesöpörni. Jobbos újságíró vagy? Semmi gond, majd Fekete-Győr András eltilt a foglalkozásodtól. Dokumentumfilmesként felvállalod a konzervatív értékrendedet? Semmi gond, Magyar György mindig készen áll, hogy ajánljon neked egy jó ügyvédet. Fideszes politikus merészelsz lenni? Semmi gond, Gyurcsány Ferenctől már érkezik is a börtönnel való fenyegetés – a demokrácia nagyobb dicséretére, természetesen.

Kommunistának lenni persze nem bűn – pontosabban nem olyan, amiért börtön járna. Csak ha már így, és a szívük mélyén megmaradtak ugyanolyan padláslesöprő, bebörtönző kommunistának lenni, akkor hagyjanak minket a saját demokrataságukról szőtt meséikkel. Ha kérhetnénk. Mert ez annyira átlátszó, hogy három éves kor fölött nincs már senki, aki bevenné.

Forrás: Drót.info

Hirdetés
Hirdetés