Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Márki-Zay ismét belegázolt a magyarok lelkébe

Hirdetés

A trianoni tragédiához hasonlított egy statisztikai adatot, amiről csak ő tud.

Az ellenzék közös miniszterelenök-jelöltjének ismét sikerült megsértenie a nemzeti érzelmű embereket. Márki-Zay Péter ezúttal a magyarság szívén ejtett sebet: Trianon kitörölhetetlenül fájó emlékét hasonlította ahhoz, hogy szerinte minden hatodik gyerek külföldön születik. Itt halkan emlékeztetnénk említett Márki-Zay Pétert arra, hogy az erkölcsös és felelős magyar embernek kötelessége, hogy a trianoni békediktátum magyar áldozataira is méltón emlékezzen, máig élő sebeit ápolja és gyógyírt keressen rá. Ő azonban ezt láthatóan nem érzékeli, vagy ha mégis, jól titkolja. A bejegyzésben egyébként arra is kitért, hogy ha Orbán megy, a fiatalok is mennek. Ez utóbbi állításával még egyet is tudnánk érteni, hiszen egy ellenzéki kormányzás alatti élet nem éppen kecsegtető jövőt ígérne számukra, így újabb elvándorlási hullámra készülhetnénk fel, csakúgy, mint Gyurcsányék idejében.

Márki-Zay Péter a baloldal egyik kedvenc lózungját akarta elővenni legújabb fizetett hírdetésében, miszerint a gonosz kormány személyesen és egyesével üldözi el a magyar fiatalokat. A baloldal PR-szakemberei azonban nem állnak a szakma csúcsán (vagy csak nekik is elegük van a kapitányból), ugyanis a bejegyzésben benne maradt egy fontos mondat:

Hirdetés

Ha Orbán megy, a fiatalok is mennek.

A kapitány megfejtette a kormány családpolitikáját

Hirdetés

Ezzel a mondattal még egyet is tudunk érteni, hiszen ha a jelenlegi kormány nem marad hatalmon, nyilván nem maradnának ebben az országban. Ott, ahol a baloldali kormányzat idején gyakorlatilag kamikaze akciónak vették, ha valaki gyermeket vállalt, ahol a családtámogatási rendszert szinte teljesen megszüntették és ahol megalázóan kevés bérért dolgoztak az emberek – feltéve, ha volt munkájuk… És ahol az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: “ha nem tetszik, el lehet menni ebből a k*rva országból”.

De a bejegyzésben mégsem ez a leginkább vérlázító, hanem az, hogy a magyarság szívén ejtett sebet: Trianon kitörölhetetlenül fájó emlékét képes volt ahhoz hasonlítani, hogy szerinte minden hatodik gyerek külföldön születik. Itt halkan emlékeztetnénk említett Márki-Zay Pétert arra, hogy az erkölcsös és felelős magyar embernek kötelessége, hogy a trianoni békediktátum magyar áldozataira is méltón emlékezzen, máig élő sebeit ápolja és gyógyírt keressen rá. A nácizmus, a marxizmus és a trianoni békediktátum bűneit, illetve ezek máig ható következményeit azonos mércével kell mérnünk. Mert maró fájdalma mindegyiknek velünk él. Mert nincs különbség áldozat és áldozat között. Hogy is lehetne?

Aki szerint egyes áldozatok fontosabbak más áldozatoknál, s egyes népirtások súlyosabb bűnt jelentenek más népirtásoknál, az hazug, álszent fajankó

Hirdetés

írta Nagy Ervin filozófus a PestiSrácok.hu hasábjain korábban.

Az 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátum kitörölhetetlen, máig feldolgozatlan nyomot hagyott Közép-Európa nemzeteinek tudatában, generációk óta a régió történelmének és politikai eseményeinek közvetlen vagy közvetett befolyásolója. Közép-Európa államai és nemzetei a döntés rájuk vonatkozó következményeinek megfelelően eltérő módon viszonyulnak a szerződéshez. Egyes nemzetek önazonosságuk megteremtése és kiteljesítése szempontjából meghatározó és előremutató eseménynek tekintik, ám a magyarság számára Trianon a XX. század legnagyobb tragédiája. A nemzeti emlékezés, a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése és az európai értékek érvényesülése azt a feladatot rója ránk, hogy segítsük Trianon döntéseinek megértését és feldolgozását. Ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy bebizonyítsuk: a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után képes a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására. Mindehhez méltatlan, hogy egy politikai entitás – egy ellenzéki jelölt – ehhez a tragédiához hasonlítson egy általa közölt adatot arról, hogy “minden hatodik gyerek külföldön születik”.

Forrás: PestiSrácok.hu,

Hirdetés

Hirdetés