Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekTudományVilág

Kirillov: Négy amerikai biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a majomhimlő származik

Hirdetés

Legalább négy, amerikai ellenőrzés alatt álló biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a majomhimlő származik − állította Igor Kirillov, az orosz hadsereg sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője.

Kirillov emlékeztetett arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint a majomhimlő nyugat-afrikai törzse Nigériából került Európába, ahová az Egyesült Államok telepített biológiai infrastruktúrát − írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A rendelkezésre álló információk szerint legalább négy biológiai laboratórium van Washington irányítása alatt Nigériában − mondta Kirillov.

Hirdetés

Elmondása szerint Oroszország felszólítja a WHO vezetését, hogy vizsgálja ki az Egyesült Államok által finanszírozott nigériai laboratóriumok tevékenységét Abujában, Zariában és Lagosban.

A biológiai biztonsági követelmények amerikai megsértésének számos esete és a kórokozó bioanyagok gondatlan tárolása miatt felszólítjuk az Egészségügyi Világszervezet vezetését, hogy végezzen vizsgálatot az Egyesült Államok által finanszírozott nigériai laboratóriumok tevékenységével kapcsolatban Abujában, Zaria államban, Lagosban, és tájékoztassa a világközösséget az eredményekről − mondta.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint két, az Egyesült Államok által ellenőrzött biológiai laboratórium működik Abuja városában, egy Zaria városában és egy Lagosban.

Hirdetés
Forrás: index.hu

Hirdetés