Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Gréczy nekiment a teljes baloldalnak, hogy az egekbe dicsérje Gyurcsányt

Hirdetés

Gréczy Zsolt legújabb Facebook-bejegyzésében olyan, már-már vallásos igyekezettel kezdte mosdatni Gyurcsány Ferencet, hogy az már lassan önmaga paródiájának tűnik. A posztból ugyanis megtudhatjuk, hogy a bukott miniszterelnök semmiért sem hibás, sőt, aki mást állít az aljas Fidesz-bérenc. És ami a legfőbb, nincs kormányváltás a Gyurcsány-korszak rehabilitációja nélkül.

Meglepő bejegyzést tett közzé közösségi oldalán a DK aranykezű politikusa. Gréczy Zsolt ugyanis annyira felháborodott azon, hogy Bolgár György ráhagyta egy hallgatóra, hogy Gyurcsány Ferenc miatt nyerhetett a Fidesz 2010-ben kétharmaddal, hogy dühében nekiment mindenkinek, aki csak eszébe jutott, de főleg az MSZP-SZDSZ volt garnitúrájának. Gréczy szerint ugyanis a felelősség elsősorban Bajnai Gordont terheli – ő volt akkor a miniszterelnök, nem Gyurcsány -, hiszen demokratának nevezte Orbán Viktort, amit nem lett volna szabad, de nem úszta meg Kéri László, Babarczy Eszter és a többi baloldali elemző sem, akik a DK-s politikus szerint mind-mind hozzásegítették a Fideszt a győzelemhez.

Gyurcsány Ferenc ott sem volt.

Hirdetés

Gréczy olyan szinten a védelmébe vette főnökét, hogy senki nem úszta a hibáztatást: Bajnai és Mesterházy is árulók, hiszen nem kampányoltak az MSZP-nek (hogy ezt honnan veszi, azt nem tudjuk), sőt a párt szerinte egyenesen elárulta az “Orbánt legyőző vezetőjét”. A poszt legszebb része azonban talán az SZDSZ-nek kiosztott pofon, amelybe azért belecsúszott egy kicsi személyi kultusz építés is a szeretett vezető felé:

…az SZDSZ azóta meg is szűnt, a mögötte állók egy része ma sem bocsátja meg Gyurcsánynak, hogy létezik, és nulláról az Orbánon kívüli világ legerősebb pártját szervezte meg

– írta Gréczy, és bár mi sem ejtünk könnycseppeket az SZDSZ megszűnéséért, azért éppen egy volt szövetségesüktől olvasni ezeket a sorokat kicsit erős.

Hirdetés

Arról nem is beszélve, hogy kissé nehezen veszi be a gyomrunk, hogy Gyurcsány pártja a “világ legerősebb pártja lenne”. Vajon az amerikai republikánusok, demokraták, vagy horribile dictu Putyin Egységes Oroszország pártja mit szól a kijelentéshez? Jó, jó, persze értelmezhetjük úgy is, hogy Gréczy szerint Magyarország a világ, ez esetben igaz, a Jobbik elfogyasztásával valóban a Gyurcsány-párt a legerősebb, rögtön az “orbáni világ” után, persze ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a Donyeck-medencében jelenleg az ukrán a második legerősebb hadsereg. 

Gréczy zárásként azért még kijelenti, hogy

nincs esély kormányváltásra a Gyurcsány-korszak rehabilitációja nélkül.

Hirdetés

Segítünk, Zsolt: azzal még kevésbé van. Ha az ellenzéki összefogással egy valamit elértek a baloldali pártok az az, hogy a szavazóik egyértelműen megüzenték nekik, nem kérnek többet Gyurcsányból.

Forrás: Facebook – PS

Hirdetés

Hirdetés