Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Financial Times: Jöhetnek az EU-s pénzek Magyarországra, ha hozzájárulunk Ukrajna támogatásához

Hirdetés

Az Ukrajnának szánt támogatás fejében hozhat Magyarország számára kedvező döntést az Európai Bizottság – írja a Financial Times.

Az Európai Bizottság arra készül, hogy több milliárd eurónyi, jelenleg a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt befagyasztott uniós forrást szabadítson fel Magyarország számára, és ezzel Budapest támogatását is megszerezze a blokk költségvetésének növeléséhez és az Ukrajnának nyújtott jelentős pénzügyi támogatáshoz – írja a Financial Times.

A BRIT LAP SZERINT EZ GYŐZLEMET JELENTENE ORBÁN VIKTOR SZÁMÁRA, AKI KORÁBBAN TÖBBSZÖR HANGOZTATTA: ADDIG NEM JÁRUL HOZZÁ AZ UNIÓS KÖLTSÉGVETÉS NÖVELÉSÉHEZ, AMÍG MAGYARORSZÁG HOZZÁFÉRÉSÉT BLOKKOLJÁK.

Hirdetés

A cikkből kiderül: 13 milliárd euró EU-s forrást kívánnak feloldani november végéig. Erről három, a tárgyalásokról tájékozott tisztviselő beszélt a Financial Timesnak.  Ismert: az Európai Unió 2022 decemberében fagyaszotta be a Magyarországnak járó 2 milliárd eurós kohéziós forrást jogállamisági aggályokra hivatkozva. Hazánk azonban májusban teljesítette a legfőbb brüsszeli követelést, az igazságügy megreformálását.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés