Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Miután elutasították a menekülti kérelmét, kórháznál robbantott az illegális migráns – videó

Hirdetés

Az iraki menedékkérő majdnem két évig tervezte a merényletet.

Egy merénylő házi készítésű bombát robbantott fel egy taxiban egy liverpooli női kórház előtt, miután menedékkérelmét elutasították – idézte a rendőrségi vizsgálat eredményét a Daily Mail.

A 32 éves Emad Al Swealmeen még 2021. november 14-én, nem sokkal délelőtt 11 óra előtt robbantotta fel a szerkezetet, miközben a taxiban ült a kórház előtt.

Hirdetés

A térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült, hogy a robbanás során szétszóródó golyóscsapágyak olyan erővel bírtak, hogy az autó szélvédője 16 métert repült, majd egy fának csapódott, és kárt okozott a kórház épületének ablakaiban is.

Az autót vezető David Perry csodával határos módon túlélte a merényletet:

sikerült kimenekülnie a Ford Focusból a robbanás után, ugyanakkor az iraki születésű Al Swealmeen életét vesztette a detonációban.

Hirdetés

Majdnem két évig tervezte a merényletet 

A lap ismertette, hogy a merénylő 20 hónapig tervezte a támadást, amelyet rögtönzött lőfegyverekkel akart végrehajtani. De amikor „technikai képességei nem bizonyultak elégségesnek”, inkább egy házi robbanószerkezetet rakott össze.

A rendőrségi közleményből arra is fény derült, hogy abban a házban, amelyben Emad Al Swealmeen 2019 óta más menedékkérőkkel közösen lakott, két puska, tárak és 90 töltényhüvely került elő a padlódeszkák alól.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés