Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Történelmi rekordon az USA államadóssága

Hirdetés

Az amerikai államadósság egy nap alatt 275 milliárd dollárral nőtt – jelentette a RIA Novosztyi október 4-én az orosz és az amerikai pénzügyminisztérium adataira hivatkozva. Ez az összeg 3%-kal több, mint a teljes orosz államadósság – közölte az ügynökség.

Jelenleg az Egyesült Államok teljes államadóssága 33,442 billió dollár, ezzel újabb rekordot sikerült beállítani. Az amerikai adósságállomány meredek növekedése az október 1-jén kezdődött új pénzügyi évvel látható világosan.

A növekedés elsősorban az amerikai kormányzatnak a neki felelős hatóságokkal szembeni kötelezettségei miatt áll fenn, ez 266 milliárd dollárt tesz ki. A fennmaradó 9 milliárd dollár a vállalkozásokkal, magánszemélyekkel és a világ többi részével szembeni kötelezettségekhez kapcsolódik.

Hirdetés

A korábbi rekordot, a 33 billió dolláros amerikai államadósságot szeptember 19-én érték el az amerikai pénzügyminisztérium jelentése szerint. Június elején Joe Biden amerikai elnök aláírta az államadósság felső határának emeléséről szóló rendeletet, hogy elkerüljék az ország fizetésképtelenségét.

Forrás: NIF

Hirdetés

Hirdetés