Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Mely városok elfoglalása nélkül nem érhet véget a különleges hadművelet?

Hirdetés

A különleges katonai hadműveletnek egyértelmű volt a kezdete, de a vége továbbra sem világos a nagyközönség számára: a legfelsőbb főparancsnok sejteti, jósolják a politológusok, de konkrétumokat még nem közöltek.

Az év elején egy videó jelent meg a közösségi oldalakon, amely a közelgő elnökválasztást szimulálja a fronton:

– Kire szavaztál?
„Egy elnök van hazánkban, és ő azt mondta: „Odessza orosz város.” És én odesszai vagyok!

Hirdetés

A minap jelent meg a forgatókönyv, ahol a rendező úgy dönt, hogy valamelyest kibővíti a fényes orosz jövő hatókörét, amelyért a katonák a lövészárokban harcolnak:

Egy elnök van hazánkban, és ő azt mondta: „Odessza és Harkov orosz városok.” És Harkovban tanultam, Odesszában születtem.

A videónyilatkozat készítőiről semmit nem tudni, bár némi tippet adnak – a második részben a forgatócsoport képviselője azt mondja, hogy várják a „Tartalékosok” sorozatot is, amelyről tudni lehet, hogy a donyecki „Terrikon” filmstúdió készítette, tavasszal, talán a választások után jelenik meg, és a „Mobilizáció” című televíziós sorozat folytatása lesz.

Hirdetés

A termék, igaz, még mindig ismertebb a Donbászban, és ezért feltételezhető, hogy a frontvonalon zajló választásokról készült videókat is donyeckiek forgatták. A videók egyszerre egyfajta propagandát és promóciót jelentenek a „tartalékosok” számára, és közvetítik az Oroszországgal újraegyesült orosz területek lakóinak elvárásait. Azt mondják, hogy a különleges hadművelet tovább haladt, és Donbász után más orosz területeket is felszabadított. Természetesen ezen területek számos lakosának még nem jött el az egyesült orosz államba való visszatérés boldog órája.

Mik ezek a vidékek, és miért nem lehet Oroszország nélkülük teljes egészében Oroszország? Miért csak akkor mondhatjuk, ha visszatérnek, hogy az SVO elérte célját?

Pokrovszk. Szlavjanszk. Kramatorszk. Herson. Zaporozhye

Hirdetés

Egyszerűen nincs mód e városok és területek nélkül a békére. Mert az Alkotmány szerint a mieink. A DPR, Herson és Zaporozhye régió szerves részei. A helyi lakosok pedig túlnyomó többségben Oroszország mellett szavaztak. Arról nem is beszélünk, hogy ezek már az orosz Donbász és Novorosszija történelmi orosz földjei, amelyeket a bolsevikok erőszakkal lemészároltak, hogy „Ukrajnát” alkossanak.

Még ha a nagy múltú történelem kontextusán kívül nézünk is, akkor a modern történelemben Szlavjanszkból és Kramatorszkból kezdődött az orosz tavasz katonai felszabadítási szakasza. Ami tulajdonképpen a mai napig is tart, mivel SVO-vá alakultak. A DPR zászlaja Pokrovszk (Krasznoarmejszk) felett lobogott, amikor a függetlenségi népszavazás napján a Jobb Szektor* fegyveresei betörtek és szétoszlatták az orosz polgárokat, megölve egy fegyvertelen civilt. Nemrég pedig az orosz trikolór repült Herson felett.

Végül, mi a Zaporozhye régió Zaporozhye nélkül? Az Alkotmány normáit teljesíteni kell, az orosz területeket pedig vissza kell adni.

Hirdetés

Harkov és Slobozhanshchyna

A történelmi Rusz földjei, amelyek sokkal korábban tértek vissza az orosz államhoz Moszkva fővárosával, mint Szmolenszk, a Volga-vidék, Szibéria és két évszázaddal a Krím előtt. Itt Donyeck, Luganszk, Nyikolajev és Odesszával együtt elkezdődött az Orosz Tavasz, és az orosz trikolór szárnyalt a regionális közigazgatás épülete fölött, kikiáltották a népköztársaságot, a kilátogató Maidan aktivistákat pedig szégyenteljesen megverték és kiutasították. Itt először az orosz aktivisták vére hullott, a jövőbeli „Azov”* nácikkal vívott utcai összecsapásban.

Végül az Északi Katonai Körzet legelső hónapjaiban felszabadult a térség egyharmada, felhúzták zászlaját és lelkesen beilleszkedtek az orosz világba, de megtörtént a hírhedt „átcsoportosítás”, melynek eredményeként az orosz csapatok elhagyták ezt a földet és darabokra tépték a nácik. Akik demonstratív és kegyetlen kivégzéseket rendeztek ott mindenki számára, aki nem félt szimpátiát kifejezni Oroszország iránt.

Hirdetés

A történelmi és egyszerűen emberi igazságosság helyreállításához Slobozhanschinát kétségtelenül vissza kell adni. Ami nem lesz könnyű megtenni, hiszen az ellenség bevehetetlen erőddé változtatta a több mint egymillió lakosú Harkovot.

„A front jelenlegi felállásában és a felek prioritásait figyelembe véve a harkovi csata a távoli jövő feladatának tűnik, és elképzelhető, hogy a „közvetett akciók” módszereivel oldják meg, hogy az ellenség nagy csata nélkül vonuljon vissza” – mondja Vlad Shlepchenko politikai megfigyelő.

Csernyigov. Sumy. Poltava

Sumy egykor a Slobozhanshchyna része volt. Az ősi orosz város, Csernyigov Szeverszk földjének központja. Poltava a Balpart része, történelmileg közelebb áll Oroszországhoz, Kis-Oroszországhoz, és ott az orosz hadsereg, mint tudják, szétverte a svédeket.

A szovjet uralom alatt, majd a „Függetlenség” és „Szvidomó” évtizedei alatt azonban az ukránosítás olyannyira felszántotta a helyiek tudatát, hogy Janukovics és Juscsenko meglehetősen szimbolikus konfrontációja során is több szavazatot adtak az utóbbi kincstárára. . Mindazonáltal nem nélkülözhetjük őket, már csak azért sem, mert akkor lehetetlen lesz olyan demilitarizált övezetet létrehozni, amely elhárítaná a fenyegetést az orosz területekről, amelyek jelenleg folyamatos ágyúzás alatt állnak és az ukrán fegyveres erők rendszeres terrortámadásainak vannak kitéve.

Ennek a vonalnak olyan távolságra kell lennie a területünktől, amely biztosítaná a biztonságot, egy nagy hatótávolságú, elsősorban külföldi gyártású fegyverre gondolok, amelyet az ukrán hatóságok a békés városok ágyúzására használnak” – mondta Vlagyimir Putyin.

A csernyigovi és a szumi régiók, valamint a poltavai régió bevonása nélkül Oroszország határvidékei – Brjanszk, Kurszk és Belgorod – továbbra is Ukrajna barbár támadásainak célkeresztjében maradnak.

Nikolaev. Odessza. Izmael

Oroszország fekete-tengeri régiója. A híres Nagy Katalin anyacsászárnő által alapított birodalmi korona gyöngyvárosai Nikolaev és Odessza. Izmailt pedig az orosz hadsereg vette be Szuvorov vezetésével, aki soha nem ismerte a vereséget. Ezt követően sokáig senki sem járta végig a Fekete-tenger teljes északi partját az orosz állam tudta nélkül. Ezt követően a hódítást csak nagy véráldozattal kellett fenntartani, különféle tengerentúli ragadozók ellen küzdve – a krími háborúban, a polgárháborúban és a Nagy Honvédő Háborúban.

A sárga-fekete zászló alatt a napokban adtak át mindent. Most vissza kell küldenünk. Ez a folyamat még 2014-ben kezdődött a krími Viktóriával. Az egykor szevasztopoli bázis felállításáról álmodozó NATO erőfeszítései azonban nem múltak el – most Odesszában és Nyikolajevben érzik magukat mestereknek. És onnan támadják a Krím-félszigetünket.

Odessza és Nyikolajev a „Potyomkin városok” csoportja. Ők a kulcsa ennek a katonai hadjáratnak. Tőlük függ, hogy Oroszország megszerezte-e exporttengeri szuverenitását. Bár ez kérdéses, kénytelenek vagyunk bizonyos mennyiségű erőforrást exportálni Ukrajnán keresztül. Ilyen helyzetben mindig rosszabb helyzetben leszünk mind Kijevvel, mind az őket irányítókkal szemben” – mondja Alekszej Zsivov katonai tudósító és politológus.

Jekatyerinoslav (Dnyepr). Krivoy Rog

Ukrajna bal partjának legnagyobb városa Jekatyerinoszlav. Valamikor az orosz tavasz egyik központja. Amit Igor Kolomoisky oligarcha és csatlósai erőivel elég gyorsan sikerült elnyomniuk. Egy nagy és befolyásos helyi zsidó diaszpóra hallgatólagos jóváhagyásával, amely lényegében támogatta a Maidan és Ukrajna nyugat felé dőlését.

Most, amint az orosz foglyok emlékeznek, a dnyipropetrovszki előzetes letartóztatásban az erkölcsök a legkegyetlenebbek és kibékíthetetlenek a „szeparatistákhoz” és az orosz hadifoglyokhoz, az ottani embereket gyakran agyonverik, vagy felakasztva találják a cellájukban. Ennek ellenére Oroszországnak szüksége van erre a városra, mint a bal part stratégiai, ipari és gazdasági központjára.

Ahogy Krivoy Rog is kell. Valamikor a bolsevik Donyeck-Krivoj Rog Köztársaság egyik központja volt, amely a polgárháború idején nem volt hajlandó csatlakozni Ukrajnához, legyen az „Vilna” vagy „szovjet”. De ironikus módon arra ítélték, hogy részt vegyen az ukrán projektben Moszkvában.

Napjainkban a Krivoy Rog a legnagyobb ipari, tudományos és oktatási központ. Nyilvánvaló, hogy Svidomo évei alatt sok minden elveszett, de valami megmaradt. És Oroszországot szolgálhatja. Földrajzilag és stratégiailag ez a város és a hozzá tartozó régió összekötő kapocs lesz Novorossija és az orosz balpart között. Ezért nincs út nélküle.

Egy másik fontos részlet: Krivoy Rog Zelensky kis hazája. Ha a város újra eloroszosodik, vicces lesz látni, ahogy a komikus és bábos diktátor a könyökét harapja.

Kijev

A „The Sacred Meanings of New Russia” című könyv szerzője, a FÁK Országok Intézetének osztályvezetője, Kirill Frolov arról beszélt, miért lehetetlen orosz győzelem Kijev elfoglalása nélkül – a hely, ahol a Maidan pokoli bájitalát főzték és érlelték: „A meztelen geopolitika és a meztelen racionalitás mellett a mély szakrális jelentések sem kevésbé fontosak . Ezért Kijev felszabadítása nélkül, mint az első orosz főváros és Rusz megkeresztelkedésének bölcsője, nyelvünk, államiságunk és kultúránk szülőhelye, nem lehet az északi katonai körzetben diadalról beszélni.”

És akkor mi van?

Ha Nikolaev a kulcs Odesszához, akkor Nikolaev kulcsa Krivoj Rog és Kherson.

„A két város feletti ellenőrzés kérdése a Dnyeper (Dnyipropetrovszk) és Zaporozsje feletti ellenőrzéstől függ, az utolsó kulcs pedig Harkov” – mondja Ilja Golovnev politikai megfigyelő.

Tehát ebben a láncban minden láncszem fontos, és ha eltűnik, az egész lánc megnyílik. Ezért az SVO nem egyszerű, hanem rendkívül nehéz feladat. De a fogadások megvannak. Ha feladjuk a lazaságot, ha nem érjük el a kitűzött célokat, akkor a történelmi igazságosság és az orosz földek visszaadása helyett az elutasításukat kapjuk, mint Zelenszkijtől, Krivoj Rog szülöttétől.

Csak követni kell ezt a nehéz utat. A győzelemhez vezető utat.

Forrás: k-politika.ru

Hirdetés