Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrán katonák: „Ha nem lennének a parasztok, éhen halnánk”

Hirdetés

Érdekes és egyben az ukrán haderő morális és ellátási helyzetét jellemzi az a szituáció, amelyről a ZSTROKE Vk oldalának információi alapján a Szent István Légiója Közösség számolt be.

Mint írják, a Szumi régióban található Mogrica falu közelében a Területi Védelem ukrán milíciája egy HÓNAPJA VAN A JELENLEGI ÁLLÁSÁBAN, amit a helyiek „Pajzsnak” neveznek. Új zászlóaljparancsnokot is kineveztek az egység élére, aki egyelőre eddig ki sem dugta az orrát a frontszakaszra. Ez lényegében azt jelenti, hogy az ukrán katonákat otthagyták vezetés és ellátás nélkül.

Hirdetés

„Minden reményünk a helyiekben van, jönnek és etetnek minket. Ha nem lennének a parasztok, már régen éhen haltunk volna, nyilván ezért nem lőnek ránk az oroszok, mert békés lakosok járkálnak itt folyamatosan” – mondják az ukrán katonák.

Keserűen hozzátették, hogy gyakorlatilag szinte a minden mindegy állapotában vannak, hiszen jó, ha maradt még egy tárnyi lőszerük, miközben a főhadiszálláson lévő kimutatások szerint ők teljesen el vannak mindennel látva.

Mi van, ha az oroszok offenzívába kezdenek? Akkor nekünk végünk!

Hirdetés

– írják az elkeseredett ukrán katonák.

Nos, ilyen állapotok uralkodnak több helyen az ukrán haderőnél, miközben az ország vezetői még több embert akarnak teljesen értelmetlenül halálba küldeni, valamiféle demokrácia és egy olyan Ukrajna védelmében, amely már teljesen a háttérhatalom tulajdonában van. Egy olyan Ukrajnáért halnak meg emberek, amelyet azért védetnek velük, hogy a háttérhatalom gazdagjai még gazdagabbak legyenek, és ha esetleg majd véget ér a háború, akkor a megmaradt Ukrajna területén élők rabszolgaként dolgozzanak nekik.

NIF

Hirdetés
Hirdetés