Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Komolyan gondolja! Gattyán György belengette az elindulást a jövő évi választáson

Hirdetés

Minél több választási lehetősége van a magyar társadalomnak, annál könnyebben tud dönteni, hiszen most az egyik múlt helyett csupán a másik múltat választhatja – véli a milliárdos.

Magyarország harmadik legvagyonosabb üzletembere, Gattyán György volt Friderikusz Sándor csütörtöki podcastjának vendége. A milliárdos a műsorban elmondta: mozgalma a politikai elittől teszi függővé a párttá szerveződést.

„Jelenleg csak két múlt közül választhat a magyar társadalom”

Hirdetés

Az üzletember szerint a magyar politika jelenleg két nagy tömbből áll, amelyek egymást sarazzák, de nem foglalkozunk azzal, hogy hogyan lehetne a magyarságot, a magyar gazdaságot, életet megújítani, jobbá tenni. „Elsősorban azt nézik, hogy hogyan lehetne egy törésvonalat létrehozni a magyarságban, hiszen e törésvonal mentén tudnak szavazótábort és hatalmat ragadni.

Nem azt nézik, hogy mi jó Magyarországnak, mert azzal rizikóztatnák politikai karrierjüket” – fejtette ki.

„Mire váltanánk le, mit?”

Friderikusz Sándor többek között arról is megkérdezte az üzletembert, megfordult-e valaha a fejében, hogy a rendszer leváltására törekvő politikai ellenzéket (Bige Lászlóhoz hasonlóan – a szerk.) milliókkal, esetleg milliárdokkal megtámogassa. „Ez egy érdekes kérdés, hiszen mire váltanánk le, mit?” – válaszolta az üzletember. Mint fogalmazott: szerinte

Hirdetés
minél több választási lehetősége van a magyar társadalomnak, annál könnyebben tud dönteni, hiszen most az egyik múlt helyett csupán a másik múltat választhatja.

„Ha szükséges, párttá szerveződünk”

Arra a kérdésre, hogy a mozgalom egy bújtatott politikai szervezkedés lenne, Gattyán elmondta, ha nem áll mögéjük senki, népszavazást indítanak, vagy párt formájában folytatják tevékenységüket. Mint fogalmazott:

Ha szükséges, párttá szerveződünk, de ez attól függ, hogyan tudunk kommunikálni az úgynevezett politikai elittel”

– húzta alá az üzletember, hozzátéve, van még pár hónapjuk arra, hogy párttá szerveződjenek.

Hirdetés

A teljes beszélgetést Friderikusz és Gattyán között az alábbiakban tekintheti meg:

Forrás: Mandiner.hu

Hirdetés

 

Hirdetés