Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Tízszer hányt a kanadai triatlonos a Szajnában rendezett verseny befutója után

Hirdetés

A triatlonosok versenyét egynapos halasztással szerdán rendezték meg a párizsi olimpián. A férfiak mezőnyében a brit Alex Yee, a nőknél a francia Cassandre Beaugrand végzett az élen. A verseny végén többen is rosszul lettek, miután a szennyezett Szajnában kellett úszniuk – írja az NSO.

Triatlonban a férfiak mezőnyében a brit Alex Yee, a nőknél a francia Cassandre Beaugrand végzett az élen az olimpián.

Hirdetés

A Szajna vízminősége egy éve jelentős kétségeket ébresztett a triatlonversenyek és a nyílt vízi úszás viadalai megrendezését illetően. A tavalyi tesztverseny után is többen megbetegedtek, de idén is folyamatosan rossz hírek érkeztek. A triatlonosok edzését emiatt el is kellett törölni. Egészen július közepéig rendre az egészségügyi határérték feletti értékeket mutattak a vizsgálatok, hiába költöttek több mint egymilliárd eurót a franciák a víz tisztábbá tételére.

A sportbible.com cikkében említi, hogy több versenyző rosszul lett a szerdai verseny végén. A kilencedik helyen befutó Tyler Mislawchuk élő adásban lett rosszul.

„Nem azért jöttem ide, hogy az első tízben végezzek, de mindent beleadtam. Megpróbáltam, nem bántam meg semmit, tízszer hánytam.”

Hirdetés

A belga Marten Van Riel szerint a triatlonosokat úgy kezelték a szervezők, mint „bábukat egy bábszínházban”.

„Ha a sportolók egészsége lett volna az elsődleges szempont, akkor ezt az eseményt már régen áthelyezték volna egy másik helyszínre” – írta a belga sportoló Instagram-oldalán.

VH

Hirdetés
Hirdetés