Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Izrael megelőző csapást fontolgat Irán ellen

Hirdetés

Az izraeli hatóságok különböző lehetőségeket mérlegelnek egy várható iráni támadásra adott válaszlépésre, beleértve a megelőző csapás lehetőségét is – írja a Ynet portál tisztségviselőkre hivatkozva.

„A miniszterelnök és biztonsági tisztviselői első alkalommal tárgyaltak egy lehetséges megelőző csapásról” – írja a kiadvány.

Hirdetés

Ehhez azonban – jegyzi meg a portál – az kellene, hogy az USA és Izrael rendelkezzen a szükséges hírszerzési információkkal, többek között Irán támadási tervéről.

Ugyanakkor izraeli tisztviselők szerint a zsidó állam katonai képességei és az amerikai katonai szerepvállalás mértéke „elérte a csúcsot”.

Július 31-én a palesztin Hamász mozgalom arról számolt be, hogy politikai irodájának vezetője, Iszmail Haníje meghalt egy merényletben teheráni rezidenciáján, ahová az új iráni elnök beiktatására érkezett. A mozgalom Izraelt és az Egyesült Államokat tette felelőssé, és azt ígérte, hogy a támadás nem marad válasz nélkül. Emellett egy nappal korábban a Hezbollah egyik magas rangú libanoni parancsnoka, Fuad Shukr meghalt egy Bejrút déli külvárosát ért izraeli légicsapásban. A Hezbollah vezetője, Hasszán Naszrallah azt mondta, hogy a mozgalom új szintre lép az Izrael elleni harcban.

Hirdetés

VH

Hirdetés
Hirdetés